2020. 07. 28.

116 éves a világ legidősebb apácája!

Februárban ünnepelte Európa legidősebb embere – aki nem mellesleg apáca – a 116. születésnapját. A humorérzékét ennyi idősen is megtartó francia nő a jeles alkalomból azt is elmondta, mit tart a boldogság titkának.

André Randon nemrég ünnepelte 116. születésnapját. Az apáca Európa legidősebb embere, a világon pedig a második legidősebb (egyedül egy 117 éves japán nő előzi meg). Randon 1904-ben született Franciaországban, és 19 éves volt, amikor katolizált. 25 éves korában kezdett el árvákon és időseken segíteni egy francia kórházban, majd 40 évesen ment apácának.

André nővér 2009-ben költözött idősek otthonába Toulonban, Franciországban, itt ünnepelte a 116. szülinapját a szeretteivel. Egy évvel korábban, mikor 115 éves lett, Ferenc pápa személyes levelet küldött neki egy rózsafüzérrel együtt.

De vajon mi a boldogság receptje a láthatóan vidám és békés apáca szerint? „Minden nap imádkozz és igyál meg egy csésze forrócsokoládét” – mondta egy nemzetközi keresztény portálnak. Hozzátette azt is, „a mindennapi boldogságot az jelenti, hogy képes vagyok járni és imádkozni”.

Bár már elvesztette a látását és tolószékben van, André nővér soha nem veszíti el a humorérzékét: mint mondja, reméli, Isten már nem váratja sokáig, hogy találkozzanak.

Forrás: ChurchPop

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás