2020. 06. 23.

A színfalak mögött – Ismerd meg a 777 grafikusait

Rettenetesen büszkék vagyunk önkéntes grafikus csapatunkra (is). Ők azok, akik a színfalak mögött dolgoznak, gyönyörű alkotásaik pedig százezrekhez jutnak el. Most eljött az idő, hogy megismerd őket!

Grafikus csapatunk vezetője Bonifert Rita, akivel korábban már olvashattatok interjút az oldalunkon:

„Korábban úgy irigykedtem a nagy létszámú fordítók csapatára, akik lelkes önkéntesként fordítják a cikkeket a 777-nek. Így el tudjátok képzelni mekkora öröm volt számomra és az egész szerkesztőségnek, mikor összegyűlt kis csapatunk, akikkel együtt közösen dolgozzunk nap mint nap a 777 grafikáin. Az is nagy megtiszteltetés, hogy én vezethetem a közösséget, de sokkal inkább csapatmunkának élem meg, mert rengeteget tudunk egymástól is tanulni. Hálás vagyok értük és munkájukért, hogy erejükön felül teljesítenek és gazdagítják oldalunkat alkotásaikkal!”

A kedvenc alkotásaim a következőek:

hirdetés

„Bánhegyi Tímea vagyok, Érden élek a családommal, a férjemmel és öt gyermekünkkel. A grafikus hivatás egy álom megvalósulása számomra, melyhez kanyargós és olykor küzdelmes, de mindvégig boldogító út vezetett. Eredetileg tanítónak készültem, csak később döntöttem úgy, hogy grafikus képesítést is szerzek.

Komolyan hiszek benne, hogy a talentumokat nem azért kapjuk, hogy elássuk azokat, ezért is vagyok a 777 önkéntese.

Az itteni munka egyszerre jelenti számomra a kreativitás hasznos megélését és a szolgálatot, az önkifejezést, és a fejlődés lehetőségét. Nagyon értékesnek és hiánypótlónak tartom a 777 csapatának evangelizációs tevékenységét, és örömmel tölt el, hogy képeimmel, ötleteimmel én is hozzájárulhatok a sikeréhez. Nagy a lehetőségünk, és ezáltal a felelősségünk is abban, hogy értékes, hiteles tartalommal, valamint igényes, fiatalos külsővel vonzóvá tegyük a kereszténységet minden korosztály számára.”

A kedvenc alkotásom:

 

„Korponai Gábor vagyok. Szabadidőmben segítek a 777-nek idézetes képek készítésével. A mai társadalomban, amikor egyre nagyobb hangsúly helyeződik az audiovizualitásra, sokszor egy kép sokkal jobban megérinti az embereket, mintha csak szavakkal próbálnánk meg közvetíteni az örömhírt, Jézus üzenetét. S éppen ma, amikor az interneten vagy az utcán olyan üzenetek repülnek felénk, amelyek azt akarják, hogy vedd meg ezt, gyere el ide, stb., fontosnak tartom, hogy egy emberibb, szeretetet hirdető hang, kép is jelen legyen, hogy te is fontos vagy, hogy van Valaki, aki nem kezel tárgyként, aki szeret téged.
Ez az üzenet önmagában vonzza, magával ragadja a kor emberét is, de csak akkor, ha valóban magával ragadó, vonzó formában teszünk tanúságot róla. Ez nem mindig van így, s éppen ezért én ezt tartom egyfajta hivatásomnak, küldetésemnek, hogy Jézust, az Ő örömét mai, újszerű formákban is megjelenítsük többek között az interneten.

Ezzel a kicsivel, ezekkel a képekkel talán új és friss formában tudom tolmácsolni Őt, aki maga az örök újdonság.

Amikor ezeket a képeket készítem, valahogy az én lelkembe is belehasít ez a frissesség, ez az öröm. Maga Jézus jön felém itt is, s remélem, mások is engedik, hogy közelebb jöjjön hozzájuk Jézus. Ez a találkozás azonban az Ő műve, és a Szentléleké, nem az enyém, én csak megteszem ezt az aprót, ezt a kicsit, ami segíthet ebben.”

A kedvenc képem is valahogy ezt fejezi ki:

„Pesti Ráhel vagyok, székesfehérvári – bár most mégis pesti, mert itt tanulok pszichológiát. 🙂
Néhány éve kezdtem el komolyabban foglalkozni a festéssel, képzőművészettel – végül megfogalmazódott bennem, hogy a grafika világát is felfedezzem. Ehhez nagy segítséget nyújt a 777 csapata, izgalmas és örömteli együtt dolgozni, és különösen megtisztelő az is, hogy megfesthettem a Megszabadítottál szégyenemtől című könyv borítóját.
Azt hiszem azokat az idézetes képeket legjobb elkészíteni, amihez aktuálisan valahogyan kapcsolódni tudok – ezért szeretem a legjobban ezt.”

Amikor elkészült, számomra is sokat jelentett ennek a képnek az üzenete:

Borítókép: Prathan Chorruangsak | Dreamstime.com
Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás