2020. 06. 02.

Remek innovációval rukkoltak elő a reformátusok

A lelkesz.com oldal olyan országosan ismert lelkészek prédikációit teszi könnyen kereshetővé és elérhetővé, mint Cseri Kálmán, Joó Sándor vagy Ravasz László.

Mindannyiunknak vannak kérdései, lehetnek azok egy adott témához köthetőek, vagy felmerülhetnek a Biblia olvasása közben,  egy-egy adott igeszakaszhoz kapcsolódóan. Hiába olvassuk, nem értjük, összezavarodunk, és félünk feltenni a kérdéseinket. A lelkesz.com egy olyan oldal,  ahol egyelőre három református lelkész, Cseri Kálmán és Joó Sándor, a Pasaréti Református Gyülekezet korábbi lelkészei, valamint Ravasz László, neves 20. századi református püspök prédikációira kereshetünk rá kifejezés, igehely, dátum, téma alapján. 

Ha már régóta érdekel a böjt témaköre; a Ne paráználkodj! parancsolat; a bibliai nőalakok vagy esetleg a szenvedésről szeretnél hallani prédikációkat, ezeket a lelkesz.com oldalán egyaránt megtalálod írottan, vagy hanganyag formájában. 

hirdetés

,,A Ravasz László, Joó Sándor és Cseri Kálmán igehirdetéseit összegyűjtő honlap célja, hogy minél többen megismerkedjenek azzal a gazdag lelki és szellemi hagyatékkal, amelyet e kivételesen tehetséges, hiteles és példamutató lelkipásztorok hagytak ránk” – nyilatkozta a Parókia Portálnak Literáty Zoltán, a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának oktatója, az Érdligeti Református Gyülekezet lelkipásztora.

A tervek szerint az oldal folyamatosan bővülni fog prédikációkkal. A következő projekt Karasszon Dezső egykori tiszafüredi lelkész prédikációit dolgozza fel. Az oldal fejlesztőinek távlati céljai közé tartozik, hogy nagyobb prédikációs adatbázist hozzanak létre, ahol kifejezésekre, textusra, lekcióra, dátumra és ünnepekre is rá lehet keresni – írja a Parókia Portál. 

Forrás: Parókia Portál

Kiemelt kép: Antonio Guillem | Dreamstime.com

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás