2020. 05. 15.

Ti ajánlottátok – A 777 olvasóinak kedvenc filmjei

Előző filmes posztunk alá jobbnál jobb ajánlások érkeztek, így összeállítottunk nektek egy újabb listát. Íme a 777 olvasóinak kedvenc keresztény, vagy keresztény üzenetet hordozó filmjei. 

Imával nyert csaták (2015)

Tony és Elizabeth egy középosztálybeli pár, akik látszólag boldogan élnek: jó munkájuk, szép lányuk és csodás otthonuk van. Valójában nagy a baj, a házasságuk válságban, az otthonuk pedig háborús övezethez hasonlít, aminek a lányuk issza meg a levét. Miközben Tony a szakmai sikerei fényében sütkérezik és kedvére flörtöl, Elizabethben egyre nő a keserűség. Az életük váratlan fordulatot vesz, amikor Elizabeth találkozik egy idősebb, bölcsebb hölggyel. Miss Clara segítségével harcba kezd a családjáért.

A filmről írt ajánlókat itt olvashatjátok.

Némaság (2016)

Japán a 17. század derekán, amikor a kereszténység tiltott dolognak számított. A két ifjú jezsuita szerzetes, Sebastiao Rodrigues és Francisco Garrpe azért utazott a távoli országba, hogy megtalálják eltűnt mentorukat, Cristóvao Ferreirát.

Mennyei csodák (2016)

A Beam család hihetetlen, ám igaz története. Amikor Christy megtudja hogy tízéves lánya, Anna egy ritka, gyógyíthatatlan betegségben szenved, elhatározza, hogy megtalálja a gyógyulás módját, bármibe kerüljön is. Később Anna egy szörnyű balesetet szenved, amit nemcsak hogy túlélt, de hihetetlen és megmagyarázhatatlan csoda történik. A baleset ugyanis drámai változást hoz a kislány állapotában, lehetővé téve, hogy elinduljon a gyógyulás felé.

 

A Passió (2004)

Mel Gibson filmje mára már alapműnek számít. Megrázó, nagyon erős képi jeleneteket láthatunk, de semmi sem indokolja, hogy ezeket eltitkolja a film. A film Jézus Krisztus életének utolsó tizenkét óráját jeleníti meg. Ez a történet – ahogyan Jézus feltámadása is – felrázta a világot és még mindig érezteti hatását, nem lehet elmenni mellette szó nélkül. 

 

A legszebb ajándék (2006)

A nagyzoló életvitelhez szokott Jason Stevens mindig is egyszerű kapcsolatot ápolt olajmágnás nagyapjával, Howard ‘Red’ Stevensszel: egyszerűen gyűlölte őt. Kapcsolatuk másról sem szólt, csak – úgymond – egyoldalú tőkeáramlásról az önzetlen nagyapa és az elkényeztetett unoka között, így amikor Red meghal, Jason arra számít, hogy végrendeletében újabb adag pénzt hagy rá. Igen ám, de élete alkonyán a nagyapa úgy vélte, hogy az unokájának ideje megtanulnia, milyen is a valódi élet, ezért végrendeletében tizenkét egyszerűnek tűnő, de mélyreható feladatot ró ki rá, melyek újabb és újabb módon teszik próbára Jasont, hogy végül teljes egészében megváltoztassák őt.

Mit tenne Jézus?

A film egy lelkészt is súlyosan megrázó tragédiával indul. Végül azonban nagyszerű példát mutat arra, mit jelent meg is cselekedni azt, amire Jézus az Ige által indítja az övéit. ,,Ti azonban nem test szerint éltek, hanem Lélek szerint, ha Isten Lelke lakik bennetek. De akiben nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé. … Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.” (Róma 8,9-14)

A tökéletes ajándék (2009)

,,Képzeld el, hogy a világ rendez egy szülinapi party-t, csak az ünnepeltet felejtik el meghívni.” – olvasható a film ajánlója. Egy elkényeztetett iskolás lány, túlhajszolt végrehajtóként dolgozó anyja és egy csalódott fiatal felemelő üzenetet kap a barátságról, az elkötelezettségről és a karácsony legmegfelelőbb jelentéséről egy barátságos, de titokzatos idegentől.

 

Legyetek jók, ha tudtok (1983)

Filippo Neri atya, a mezítlábas pap összegyűjti templomában az elhagyott gyerekeket. Nála talál menedéket a kis tolvaj, Cirifischio is. Ám a templommal átellenben üzlethelyiség áll, amelynek mindenkori tulajdonosa nagy veszélyt jelent az atya védenceire. Ez a film egy igazi örök kedvenc!

A jövő kezdete (2000)

Az iskolába érkező új tanár nem túl egyszerű házi feladattal lepi meg diákjait: váltsák meg a világot. Aki jó jegyet akar év végén, az tesz valamit, amitől jobbá válnak a dolgok. Ez persze csak vicc. De Trevor komolyan veszi. Fantasztikus tervet eszel ki, amely, ha beválik, fokozatosan tényleg mindent átalakíthat. Csupán három emberen kell segítenie hozzá, és meg kell ígértetnie velük, hogy köszönetképpen ők is segítenek három-három másik rászorulón.

Az akció első lépéseként Trevor befogad házukba egy hajléktalant. Anyja persze nem tűri a hívatlan vendéget, és rövid úton kidobja, de ezzel nem veszi el fia kedvét. Sőt: a fiú újabb segítő-akciót tervez, és még ő sem sejti, mekkora hatással lesznek tettei mindannyiuk életére.

Isten nem halott (2014)

Josh elsőéves egyetemista, aki nem hajlandó Istent halottnak nevezni az első filozófiaórán. Ateista professzora arra hívja ki, hogy bizonyítsa be, Isten létezik. A családja és a barátnője is próbálja lebeszélni az egészről, Josh azonban úgy érzi, helyt kell állnia.
Ahogy a diák idézi is, ,,Csak egy valódi tragédia próbálhatja meg a valódi hitet.” A filmben különböző hátterű emberek életébe is bepillantást nyerhetünk. Egy közös van bennük: mindegyikőjüknek nagy szüksége van hitre, reményre.

 

 A viskó (2017)

 A viskó a kanadai William Paul Young regénye alapján készült. Egy gyászoló édesapa történetét mutatja be, akinek a hite lánya tragikus elvesztése után megrendül. Az életén teljesen eluralkodik a harag és a gyász, amikor egy nap egy különös meghívást kap egy kunyhóba, ahol magával Istennel találkozik.

Feltámadás (2016)

Jézus Krisztus keresztre feszítése után elterjed a hír, hogy a Messiás feltámadt, a holtteste eltűnt a sziklasírból. A hír eljut a római helytartóhoz is, aki megbízza Claviust, az erőskezű római tribunust, hogy járjon utána a dolgoknak. Clavius a segédjével, Luciusszal nyomozni kezd, hogy megfejtsék a rejtélyt, mi történt a názáreti Jézussal a keresztre feszítését követő hetekben. Cáfolni akarják azokat a pletykákat, melyek szerint Jézus feltámadt volna, hiszen ez könnyen felkeléshez vezethet Jeruzsálemben.

A fegyvertelen katona 

A Hacksaw Ridge Desmond Doss [Andrew Garfield] szinte hihetetlen története, aki a második világháború egyik legvéresebb csatájában, Okinawa szigetén 75 bajtársa életét mentette meg úgy, hogy ő maga nem viselt fegyvert. Vallási meggyőződése volt, hogy noha hazája igazságos háborút vív, neki magának nem szabad ölnie. Szanitécként több alkalommal is egymaga hozta ki sebesült bajtársait az ellenséges vonalak mögül vagy a tűz alatt tartott senkiföldjéről, miközben ő maga is súlyos sérüléseket szenvedett. Doss volt az első olyan katona, aki lelkiismereti okokból megtagadta a fegyveres szolgálatot, és megkapta a Kongresszusi Becsület Érdemrendet, Amerika legmagasabb katonai kitüntetését.

+1 Don Matteo sorozat (2000)

A népszerű olasz filmsorozat főszereplője Terence Hill, a kedves, meleg mosolyú színész itt is a már tőle megszokott bohókás, életvidám és igazságszerető figurát játssza, ez alkalommal egy plébánost, de garantáltan most sem hagyja kiderítetlenül az igazságot. A Don Matteo sorozatot bónuszként vesszük fel listánkra, mivel nem egy egész estés filmről van szó, de rengetegen írtátok és sokunknak nagy kedvence. (A sorozat Port.hu értékelése is egy erős kilences!) 

 

Reméljük találtatok olyan filmet, amit szívesen megnéznétek. Ha a kedvencetek nincs rajta a listán – mert nem is lehet ennyi filmet felsorolni – akkor írjátok meg nekünk kommentben! 

 

5 keresztény film, amit látnod kell

 

Forrás: Port.hu

Kép: Bowie15 | Dreamstime.com

 

Ajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás