2020. 04. 22.

Az ártatlanság gyermeke

Néhány napja egy nagyon mély, néhol megrázó, de mégis felemelő könyvet volt szerencsém olvasni. Nagyok voltak az elvárásaim, mivel a szerzőtől már olvastam más regényt, de a történet minden képzeletemet felülmúlta.

Talán a számok a legbeszédesebbek, ugyanis bő 12 óra alatt sikerült 400 oldal több százezer karakterét elolvasnom és ebben benne volt egy éjszaka is, amikor aludtam is. Becsszó!

Francine Rivers Az ártatlanság gyermeke című könyvéről van szó. Egy fiatal főiskolás lányról szól a könyv, akinek tökéletes élete van: vőlegény, hivatás, barátok, munka, szerető család. Egy borongós, hideg estén azonban Dynah erőszak áldozata lesz és néhány hét múlva megtudja, hogy gyermeket vár az ismeretlen erőszakolótól. Az addig ismert és tökéletesen működő világa összeomlik, hacsak… Igen, hacsak nem végeztet abortuszt.

hirdetés

Mindig is megráztak azok a történetek, ahol valaki abortuszra kényszeredik vagy egyszerűen arra szánja el magát. Nem tudok nem gondolni azokra a pici magzatokra, akik semmiről nem tehetnek és mégis véget ér az életük mielőtt igazán elkezdődött volna. Ez a könyv azonban a szokottnál is jobban megérintett. Húsbavágó kérdéseket tett fel bennem:

  • Akkor is elutasítanám az abortuszt, ha erőszaktevésből fogant a baba?
  • Akkor is ki bírnék állni az élet és a teljesen vétlen anya mellett, ha vezető beosztásban lennék és akár a munkám múlna rajta?
  • Merném kockára tenni a jó híremet azzal, hogy barátkozok valakivel, aki házasság előtt terhes lett?
  • Tudnék jóhiszemű lenni még mielőtt megismerem a teherbe esés szomorú körülményeit? Vagy egyből ítélkeznék?

Egészen lesújtó volt szembenézni a kérdésekkel. Szembenézni a saját esendőségemmel. Ugyanakkor fantasztikus is volt a könyv, mert nem egy keresztény propagandaírás a babák védelmében. Nagyon alapos, néhol kemény, néhol viszont égig emelő regény, melyben jut bőven idő a körülmények feltárására. Igazi hús-vér, emberi reakciók ütköznek benne. A szív és az ész, a jó és a rossz, a félelem és a múlt jövőt formáló ereje érezhető meg a könyvben. Mindezt úgy, hogy tudhatjuk, az csak egy regény, egy történet, de mégis kicsit többek leszünk a való életünkben, ha merünk belemerülni a regény világába.

Mindenkinek nagyon ajánlom a könyvet. Nem azért, mert aktivista vagyok, hanem azért, mert egy nagyon érzékeny témán keresztül ismerkedhetünk meg saját szívünk rejtett érzéseivel. Nem utolsó sorban pedig azzal, hogy Isten hogyan tud mindnyájunk életében munkálkodni és áldást hozni.


A kötet ezen a linken a “777” kuponkód megadásával 5% kedvezménnyel megvásárolható a Good News könyvesboltjában! 

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás