2020. 01. 01.

Ismét egy új év Istennel

Az új esztendő első napjaiban úton útfélen egymásnak boldog új esztendőt kívánunk és különböző jókívánságokkal halmozzuk el egymást.

A 2020-as esztendőbe léptünk. Egy olyan évbe, mely tele van bizonytalanságokkal: Hogyan alakul az életem? Munkahelyem biztonsága? Családtagjaim egészsége? Álmaim, terveim megvalósulása…..stb. Egy azonban biztos: nem szabad félnünk az újtól a bizonytalantól.

hirdetés

Pár nappal ezelőtt Jézus közénk érkezett és velünk is maradt, ahogyan neve is mutatja Emmanuel – Velünk az Isten. Nem rettegett oroszlánokat kapunk támasznak a küzdelmek idején, hanem magát Istent. Ő számunkra az út az igazság és az élet. Jézus János evangéliumában a következő példázattal bátorítja követőit: „Én vagyok a világ világossága. Aki követ, nem jár többé sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” (Jn 8, 13.)

Ezen mondat után miért van bennünk félelem, aggódás? Miért szorongunk és látjuk bizonytalannak a jövőt? Ha van hited, tudsz imádkozni és karácsony éjszakáján befogadtad Jézust az életedbe, akkor nincs mitől tartanod.

Gyarapodjunk vele bölcsességben, szeretetben, kitartásban és persze elköteleződésben.

Ha ez sikerül, akkor nyugalomban léphetünk be a 2020-as esztendő nagy kapuján. Ha megtettük az első lépést, Szent Pálnak a rómaiakhoz írt levelének sorai kell, hogy erővel töltsenek el: „Tudjuk azt is, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik…” (Rom 8,28). Én szeretem az Istent, elfogadom tőle a megpróbáltatásokat és örülök, hogy 2020. január 1-jén ismét egy új évet kezdtünk el EGYÜTT!

Bese Gergő Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás