2019. 12. 01.

Szükségünk van Adventre!

Bese Gergő atya gondolatai advent első vasárnapjára.

„Jöjjetek, menjünk fel az Úr hegyére, Jákob Istenének házához! Hadd tanítson minket útjaira, hogy az ő ösvényein járjunk!” Izajás próféta könyvének soraival indítom gondolataimat, mely Advent első vasárnapján felhangzik minden katolikus szentmisében.

A próféta újra útra indít bennünket, hogy a készület idején napról-napra egyre közelebb kerüljünk Betlehem csodájához. A hétköznapi szürkeséget felváltja a várakozás lila színe. A megszokottá vált cselekedetek most új értelmet nyernek. Nagyobb odafigyeléssel vagyunk egymás iránt, adakozóbbá válunk, többet imádkozunk, a szertartásokon lélekben is jelen vagyunk. Összességében úgy is fogalmazhatnék: megnyitjuk a szívünket.

Szükségünk van Adventre! Belsőnk sötétségét a nappal fénye váltja fel. A fény, mely életet hoz, mely reményt gyújt. Olyan időszak ez, mint a hosszú, rideg tél után érkező tavasz. Áthatja a meleg a teremtett Világot és megindul az élet. Az üdvösség hírnöke közelebb van, mint gondolnánk.

hirdetés

Már tudjuk, hogy az égen megjelenik a különös csillag, felkerekedünk és a három királyokhoz hasonlóan Júdea felé vesszük az irányt. Az út azonban nem lesz akadályoktól mentes, számos földi hívság akar eltéríteni a céltól, lehet az Black Friday, Adventi vásár, nagy leárazások, év végi rohanás, vásárlás és vásárlás.

Az éberségre ezért nagy szükségünk van, hiszen minőségi ünnepet szeretnénk, melyben a legelső helyen a születendő gyermek áll.

Ha lecseréljük Őt, akkor a vágyott fény és melegség idén sem köszönt be karácsonykor az életünkbe.

A 2019-es adventi készületünkben mondjunk „nem”-et a fogyasztói társadalom elvárásaira, ne tegyük tönkre a várakozásunkat és karácsony ünnepét!

Bese Gergő atya

Bese Gergő Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás