2019. 10. 31.

A tinifocista számára fontos, hogy hálát adjon sikereiért

Blaszczykowski, Cuadrado, Lukaku… Közös bennük, hogy mindhárman sztárfocisták, valamint az is, hogy írtunk már róluk korábban a 777-en. Természetesen elsősorban nem a futballtudásuk keltette fel a figyelmünket, hanem, hogy felvállalják hitüket. Ebbe a sorozatba illik a Real Madrid fiatal tehetsége Rodrygo is, aki 133 percnyi játék után már két gólnál jár, és nem felejt el hálát adni sem sikereiért.

„Isten áldjon meg minket!”

„Dicsőség Istennek!”

„Köszönöm Uram!”

A fenti idézeteket nem valamelyik imakönyvből szedtük, hanem Rodrygo Goes vagy ismertebb nevén csupán Rodrygo közösségi oldalairól. Aki szereti a labdarúgást, valószínűleg már találkozott a nevével, aki viszont kevésbé kedveli ezt a sportágat hamarosan talán ő is többet fog hallani a mindössze 18 éves tehetségről. Ugyanis a brazil tini még csak karrierje elején tart, de egyelőre szépen lépeget azon a bizonyos létrán felfele.

hirdetés

A Real Madrid nyáron igazolta le Rodrygót 45 millió euróért a Santostól, de egészen szeptember végéig várnia kellett a bemutatkozásra. Akkor az Osasuna ellen bár csak 19 percet játszott, ennyi is elég volt neki, hogy megszerezze első találatát a királyi gárdában. A múlt héten aztán a Bajnokok Ligájában, majd szerdán a bajnokságban is kezdőként lépett pályára, utóbbin be is talált, így összesen 133 perc játék után már két gólnál jár a spanyol pontvadászatban – a Mallorca ellen csereként játszott 24 percet –. Sőt, a brazil válogatottba is meghívót kapott, aminek szintén nagyon örült Rodrygo és fontosnak tartotta, hogy Istennek is megköszönje ezt.

„Köszönöm Uram ezt a lehetőséget, hogy van okom mindig köszönetet mondanom neked!”

– írja bejegyzésében Rodrygo.

 

A tehetséges labdarúgó sikerei ellenére roppant szimpatikusan nyilatkozik és egyelőre szerencsére nem látni rajta, hogy fejébe szállt volna a dicsőség.

„Az igazság az, hogy nagyon elégedett vagyok mindennel. Minden nagyon gyorsan történik, nem számítottam erre, de nagyon örülök neki” – nyilatkozta a kezdőként először végig játszott bajnokija után.

Ráadásul a szerdán szerzett gólját követően sem felejtett el hálát adni már a pályán a sikerért, ahogy az borítóképünkön is látható. Kívánjuk neki, hogy tartsa meg ezt az alázatát és továbbra is bátran vállalja fel hitét!

Hortobágyi Tibor

Kép: Facebook / Rodrygo Goes

Ép testben ép lélek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás