2018. 07. 10.

A sztárfocista, aki tényleg komolyan gondolja a hitét

Romelu Lukaku, a világbajnokságon már négy gólt szerző, istenfélő katolikus csatár nemcsak a csapatával, hanem az egész világgal megosztja a hitét.

Lukaku nem fogja vissza magát, amikor meg kell mutatnia hitét a világnak, erre remek példa a Belgium-Panama meccs végi jelenet, amikor térdre rogyott, hogy imádkozzon. A kép hamar elterjedt az interneten, hiszen a világklasszis támadó mögött a panamai Fidel Escobar is elmondott egy fohászt:

 

hirdetés

A média tekintete alatt, a két játékos egy közös pillanaton osztozott, a könyörgők viselkedésével: a menny felé kiterjesztett karokkal – ami történetesen a keresztény imádság legrégebbi gesztusa.

Lukaku Belgiumban született, kongói származású katolikus szülők gyermekeként. Szegénységben nőtt fel. „Hat éves voltam… (anyukám) a tejet vízzel hígította fel. Nem volt elég pénzünk, ami egy egész hétig kitartott volna. Nincstelenek voltunk. Nem csak szegények, hanem nincstelenek… De Istenre esküszöm, aznap ígéretet tettem magamnak… Nem nézhettem, hogy az édesanyám így éljen” – osztotta meg a The Player’s Tribune legfrissebb cikkében.

Fiatal korától briliáns módon fejlődött a profi labdarúgáshoz vezető különböző szakaszokon keresztül: 16 éves korában aláírta első profi szerződését a rangos belga klubbal, az Anderlechttel. Jelenleg az angol Premier League egyik top csapatában, a Manchester Unitedban tündököl, miközben hitét is szenvedéllyel éli meg:

2014-ben elzarándokolt Lourdes-ba; keresztet vet minden általa lőtt gól után; és szabadidejét gyakran imádságban tölti.

Lourdes-i zarándokútjáról büszkén számolt be a közösségi médiában: a hit mindig fontos része volt az életemben, Isten nagyszerű! – írta egy bejegyzésében, amely hírnevének köszönhetően több millió emberhez jutott el.

„Romelu nagyon vallásos, mindig próbál hálát adni Istennek. Naponta többször imádkozik, legtöbbször csendben. Az öltözőben, a  pályán, az edzéseken és a meccseken is teljesen magától értetődően imádkozik, miközben soha nem felejt el köszönetet mondani a családjának. Olyan nevelésben részesítettük, ahol a hit és a család fontos” – osztotta meg édesapja, Roger Lukaku a belga sajtóval.

Fordította: Ward Henrietta

Forrás: Aleteia

Fotó: kwese.com

Borítókép: ROSTOV ON DON, RUSSIA - JULY 02: Romelu Lukaku #9 of Belgium celebrates after winning the 2018 FIFA World Cup Russia Round of 16 match between Belgium and Japan at the Rostov Arena Stadium in Rostov On Don, Russia on July 02, 2018. (Photo by Tian Bochuan/China News Service/VCG)
Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás