2019. 10. 17.

Ima a szegénység elleni küzdelemben

Talán nem tartozik a legismertebb világnapok közé, de ma van a szegénység elleni küzdelem világnapja. Imádkozzunk ma közösen mindazokért, akik szegénységben, nélkülözve élnek világszerte. Vigyük őket az Úr elé azokkal az emberekkel együtt, akik igaz szívvel küzdenek a jólétért, a javak igazságos elosztásáért!

Mennyei Atyánk!

Hálát adunk az életünkért, a lehetőségeinkért és az anyagi javakért, melyekkel megáldottál minket. Tudjuk, hogy te mindnyájunkra bőségesen szeretnéd árasztani áldásodat és nem a te elképzelésed szerint való a szegénység, a nélkülözés és a nyomor. Éppen ezért a hálaadás mellett eléd hozzuk azokat az embereket, akik hiányt szenvednek élelemben, pénzben, munkában, lakhatásban vagy bármilyen anyagi javakban. Mutasd meg nekünk azt az utat, amit járva mi is segíthetünk a hajléktalanokon, a nincsteleneken! Segíts, hogy méltó eszközeid legyünk, hogy rajtunk keresztül megismerhessenek téged ezek az emberek! Reményt kapjanak, hitet és bizalmat Benned és a te bőséges áldásaidban.

Segítsd Uram a vezetőket, hogy ne önző marketingfogás legyen a kampányaikban a szegénység felszámolása, hanem valódi önzetlen szeretetből fakadjon! Áldd meg azokat a munkásokat, szakembereket, akiknek szakmája és hivatása a mélyszegénységben élők és a nélkülözők támogatása!

Végül pedig ne engedd, hogy a fizikai szegénység mellett elsikkadjon a figyelmünk a lelki nélkülözés, a reménytelenség, a Beléd vetett bizalom nélküli élet mellett! Adj nekünk nyitott szívet és szemet, hogy észrevegyük felebarátaink nélkülözését, amikor nem találnak Téged, amikor nem érzik a jelenlétedet és az áldásaidat! Vezess bennünket azon az úton, melyen igazi harcosaid lehetünk és megmutathatjuk a Beléd vetett hittel megélt élet gazdagságát!

Ámen

Ima

1 Komment

  • Válasz Dutkay Laszlo 2019. 11. 16. 16:35

    Tegy valami jot es imadkozz!