2019. 10. 03.

#csakegygondolat – Minek címkézünk?

„Minek címkét tenni valamire, ami olyan jól működik? A házasság csak egy papír, anélkül is olyan jól mennek a dolgok.” Találkoztál már valaha bármelyik kifogással?

A fenti mondatok nem többek puszta kifogásoknál. A jelenlegi randizási kultúrának a legnagyobb félelme az elköteleződés, hiszen az felelősséggel jár, kitartást igényel, egyszóval időt és energiát kell belefektetni. Ugyanakkor legyünk őszinték: ha a társad azt mondja neked, hogy nem szereti a címkéket, akkor valójában arról van szó, hogy nem szereti az elvárásokat és a felelősséget, ami az elköteleződéssel jár. 

Ha valaki őszintén bevallja, hogy miért nincs kész az elköteleződésre, még mindig becsülendőbb mint egy olcsó kifogás, hogy „nem szereti a címkéket”. Az ilyen jellegű „mottók” remek egérutat biztosítanak az illetőnek. Az ilyen emberek szeretik nyitva hagyni a lehetőségeiket, „csak a biztonság kedvéért”, és abban a pillanatban elpárolognak az életedből, amint jön egy új, csábító ajánlat, vagy nehézségek adódnak. Te pedig ottmaradsz összetörve, becsapva, rengeteg évvel vagy hónappal a hátad mögött, amit egy olyan emberre vesztegettél, aki nem lett volna erre méltó. 

Fiúk, lányok … sokkal többet érdemeltek ennél! Az életreszóló elköteleződés azt jelenti, hogy minden nap küzdötök egymásért, a kapcsolatotokért, a családotokért. Igenis megérdemlitek, hogy egy olyan emberrel éljétek le az életeteket, aki vállalja a harcokat, vállalja az elköteleződést, vállal titeket, a kapcsolatotokat, minden nehézségével és gyönyörűségével együtt! 

#csakegygondolat Harmati Dóra
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás