2019. 09. 13.

5 tipp, ha nem látod a szemedben a gerendát

Következő írásunk a humoron keresztül szeretne rámutatni arra, hogy néha mennyire nem látjuk meg saját hibáinkat és bűneinket, holott nagy szükségünk lenne rá. Ez az írás egyáltalán nem bántó szándékkal született, hiszen mindannyiunknak szüksége van rá, hogy magába nézzen. Tegyük ezt meg a humor segítségével!

1 tipp: Minden szituációban keresd a saját igazadat

Úgy érzed néha, hogy körülötted mindenki sületlenségeket beszél? Hogy tisztán csengő érces hangodat senki sem értékeli igazán, senki sem fogja fel mekkora bölcsesség rejlik benne? Gondolkoztál már azon, hogy ez azért van, mert csak neked van igazad? Talán nem is kell pazarolnod a gondolataidat és az energiáidat arra, hogy ezen töprengj, előlegezd meg magadnak azt, hogy mindig és minden szituációban neked van igazad! Fontos: még véletlenül se fecséreld az idődet arra, hogy meghallgasd mások véleményét!

 

2 tipp: Dicsekedj minél többet!

Nagyon fontos lépés! Ügyelj arra, hogy minél többet dicsekedjél mások előtt a saját eredményeiddel, így egy idő után már az identitásod részévé fog válni, hogy te mindig minden pillanatban tökéletesen viselkedsz. Így már a fáradtságot sem kell venned majd, hogy beszélj a saját képességeidről: mindenki számára egyértelmű lesz az érinthetetlenséged.

 

hirdetés
3 tipp: Sose feltételezd azt másokról, hogy meg tudnak oldani jól egy feladatot!

Ádventi vásár, vasárnapi iskola, szórólap nyomtatás, egy agapé lebonyolítása: ne feledd, senki sem olyan jó ezekben a feladatokban, mint te! Persze csak elméletben, hiszen minden projektbe kell egy szellemi vezető, aki tudásával megtámogatja az ingatag lábakon álló műveleteket. Ügyelj arra, hogy mindig a háttérben maradj, így jobb rálátásod marad majd a folyamatokra!

4 tipp: Önsajnálat

Úgy érzed nincs időd semmire? Vállalj be plusz feladatokat a plébánián/gyülekezetben, munkahelyen, így lesz mindig lehetőséged panaszkodni másoknak arról, hogy mennyi feladatot végzel. Ráadásul két legyet ütsz egy csapásra, hiszen kifogásod is mindig akad majd, hogy miért kell kihagynod a programokat.

 

5 tipp: Ülj mindig, mindenhol az első sorba, hogy jól láthassanak!

Azt mondják, amit nem posztolsz ki, az meg sem történt. Ugyanez az offline világra is igaz: ha nem láttatod magad, akkor ott sem voltál! Mi értelme van a buzgó igyekezetnek, ha utána senki sem fogja tudni hozzád kötni? Mi értelme van bármilyen esemény látogatásának, ha a főnököd, a plébánosod/lelkészed nem tudja, hogy ott voltál, mert szerényen megbújtál a hátsó padban?! Az ilyesmi felér egy igazolatlan hiányzással.

+1: Nincs tökéletes ember, például belőlem is hiányzik a hiba

 

Gif forrása: Giphy

Blog Vicc
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás