2019. 07. 05.

Kisgyermekes anyukák, a szívemen vagytok!

Anyukának lenni nehéz feladat. Jó anyukának lenni azonban talán az élet egyik legnehezebb kihívása.

Szeretnék most szólni Hozzád.

Fontos, amit csinálsz! Lehet, hogy nem ezt érzed, amikor huszadjára mosol fel, cseréled a gyerek pelusát – meg úgy az egész ruházatát -, főzöl, altatsz, mosol, miközben takarítasz. Fáradt vagy. Erődön felül teljesítesz, amit persze néha észre sem veszel, mert a gyermeked van előtérben.

Talán ez az, amit a legjobban tisztelek Benned… ahogy magad elé helyezed azt, aki utánad jött.

Csak néha “kölcsönzöm” az anyukák munkakörének egy részét… felnézek Rád, amiért Te ezt 0-24-ben csinálod! Nem baj, ha néha kiborulsz… amikor Föléd tornyosulnak a teendők, nem viselkedik jól a gyerek, és még a Te személyes problémáid is csak ezután jönnek… megvan ennek az ideje. Inkább engedd ki! És engedd el! Mert azért azt tudnod kell, hogy… nem vagy tökéletes. Ahogy egyikünk sem. Még mindig ember vagy.

hirdetés

NEM KELL megfelelned mindennek és mindenkinek. Ne akarj tökéletes anyuka lenni! Inkább egyszerűen csak maradj ember.

Ez most lehet, hogy furcsa lesz, de szeretnék mondani még valamit. Viszont nem az én nevemben… Mivel lehet, hogy még picike a kisbabád, vagy gyermeked még nem ért el abba a korba, hogy felfogja, mennyi mindent teszel érte, ezért most az Ő nevében fogok beszélni. Vedd magadra! Bátorodj, mert Neked szól:

Köszönöm! Minden erőfeszítésed, időd, energiád. Minden pelenka cserét, reggelit – aminek a felét néha az asztalkámon kapod vissza, picit átdolgozva -, a minőségi időtöltést, játszásokat – amikor belátogatsz a kis fejlődő világomba, és új dolgokat mutatsz nekem -, minden pillanatot, amit az éjszaka közepén Te és Apa a legmélyebb álmotokból kirázódva is velem töltötök. Jellememben később meg fogjátok találni magatokat. A Ti gondoskodásotok meg fog mutatkozni a sikereimben, munkámban, magaviseletemben. Nem fogom tudni letagadni, hogy ezek Ti voltatok. Úgyhogy köszönöm, hogy most, amikor a legjobban szükségem van Rátok – velem vagytok. Szeretlek Titeket!

 

Pócsi Ágnes

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás