2019. 06. 15.

Vakációs kihívás, hogy igazán tartalmas legyen a nyár!

Sűrűn láthatunk mémeket különböző foglalkozásokról, ki hogyan látja kívülről az adott szakmát, munkát. Így látják a barátaim, a szüleim, a pácienseim, én magam… és a valóság. De van egy különleges szakma/munka, ami mostanában igencsak központi helyen szerepel a mémek szempontjából: ez a tanítás, tanulás. A szempont pedig a VAKÁCIÓ!

Jól tudjuk, hogy a nyári szünet csak a diákoknak kezdődött el pénteken. A pedagógusok még 1-2 hétig adminisztrálnak, évet zának és készülnek a következő tanévre. A szülők is csak félig lélegeznek fel, mert számukra nem jön még a szabadság, csak épp változnak a feladatok. A nagyszülők pedig kifejezetten aggodalommal tekintenek a következő pár hét elé, legalábbis a mémek szerint.

Az azonban mindnyájunknak fejtörést okozhat, hogyan tegyük tartalmassá a nyarunkat.

Íme egy játékosnak tűnű, ugyanakkor komoly kihívás számotokra, amivel lépésről lépésre becsempészhettek a nyárba különleges élményeket, kalandokat, pihenést és feltöltődést. Nem utolsó sorban a lelki fejlődésetekért is tehettek!

hirdetés

1. Olvass el egy könyvet, amit még sosem ovastál!

Ehhez van egy fantasztikus kihívásunk még év elejéről, amiben remek ötletekre lelhettek különböző témákban. Illetve itt találhatjátok a szerekesztőség nyári könyajánlóját.

2. Keress egy csendes helyet és szőj terveket!

Lehet egy vízpart, egy nagy diófa árnyéka, a kerti hintaágy vagy épp egy csendes templom is, lényeg, hogy nyugalomban tölthess ott egy kis időt. Nem kell nagy dolgokra gondolnod, csak ereszd szabadjára a fantáziádat és szőj terveket! Lehetnek egészen aprók is a következő pár hétre, de éves terveket is kovácsolhatsz. Fő, hogy legyenek új céljaid, melyek inspirálhatnak időről időre.

3. Próbálj ki egy sportot, amit eddig csak távolról figyeltél!

Teniszezz, ússz, búvárkodj vagy kirándulj! De kipróbálhatod a barátaiddal a strandröpit, a ping-pongot, a métát vagy tekerhettek egyet a Velencei-tó körül. Ha pedig kicsit extrább sportok felé kacsingatsz, ott a via ferrata, a szörf vagy a vitorlázás. És még lehetne folytatni…

4. Jótékonykodj kicsit!

Szintén nem kell nagy dolgokra gondolnod. Fantasztikus akciók vannak mindenfelé, amivel segítheted a hajléktalanokat, az árva gyerekeket egy pár száz forintos jegy megvételével. De utazás közben is gondolhatsz rájuk. Vannak olyan légitársaságok, ahol a jegyvásárlás mellett támogatást is küldhetsz különböző szeretetszolgálatokon keresztül. Akár olyanra is gondolhatsz, hogy a nagy melegben veszel egy palack hűtött ásványvizet egy hajéktalannak.

5. Olvasd az Evangéliumot!

Nem kell világmegváltó elhatározásokat tenned, de biztosan sokat profitálsz belőle, ha kiválasztod az egyik Evangéliumot és elolvasod nyáron. Lehetőleg a négy kanonizált közül válassz! 😉

6. Fedezz fel egy új templomot!

Jó dolog néha kicsit kimozdulni és elmenni egy új, ismeretlen templomba. Akár nyaraláskor, akár az otthoni vasárnapok egyikén.

7. Ismerkedj meg egy új nyelvvel!

Persze nem arra gondolok, hogy nyáron tanuljatok meg egy új nyelvet. Mégis kifejezetten izgalmas kaland lehet egy egzotikus, ismeretlen nyelv alapvető szavait, kifejezéseit, köszönéseit megtanulni, megismerni. Ha utaztok egy ismeretlen országba, akkor ez még kapóra is jöhet! Néhány dolog, amit érdekes lehet megtanulni: Jó napot! Jó estét! Köszönöm! Kérem! Bocsánat! Szeretlek. Az én nevem… Hogy vagy? Hol találok egy fagyizót? Nagyon szép. Köszönöm a segítséget! …

8. Látogasd meg egy régen látott rokonodat, barátodat!

Hajlamosak vagyunk a rohanós hétköznapokban megfeledkezni kedves barátokról, rokonokról is. Itt az idő, hogy meglepd őket. Beszéljetek meg egy találkozót, látogasd meg!

Kreatív
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás