2018. 12. 30.

Nagy olvasási kihívás a 777-tel

12 hónap alatt 12 könyv. 2019-ben egy különleges kihívásra invitálunk meg benneteket. Természetesen a sorrend tetszőleges, de a szempontokat nem ér összevonni! 

Olvass egy könyvet, amiből készült film is!

A széles választékból a teljességi igénye nélkül ajánlunk párat. Aki szeretné magasabbra tenni a lécet, választhat akár trilógiát is, amiből film készült.

Ajánlás: Cornelia Funke: Tintaszív, Lewis Wallace: Ben Hur, C. S. Lewis: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény, J. R. R. Tolkien: A gyűrűk ura, Roald Dahl: Charlie és a csokigyár, Winston Groom: Forrest Gump

Olvass egy könyvet az „Ezt egyszer el szeretném olvasni!” listádról!

Valószínűleg mindnyájan mondtuk már egy-egy könyvre, hogy egyszer majd szeretnénk elolvasni, ha az időnk engedni. Pipálj ki idén egy könyvet a listádról!

hirdetés

Olvass egy könyvet, ami valahogyan kötődik az élethelyzetedhez!

Lehetsz házas, lányos apa, nyugdíjas, gimnazista, szerelmes vagy frissen megtérő. Lehet, hogy most gyászolsz valakit vagy egy nagy utazásra készülsz. Bármilyen élethelyzetben is vagy, abban biztos lehetsz, hogy van olyan könyv, ami kapcsolódik hozzá. Válassz egyet!

Ajánlás: Gary Chapman: Segítség, szülők lettünk!, Jane Austen: Büszkeség és Balítélet, Jules Verne: A tizenöt éves kapitány, Josh McDowell: Apák 10 fogadalma, Adrian Plass: Ezüst nyírfák

Olvass egy könyvet, ami a gyermekkorodhoz kötődik!

Mindenkinek van egy kedvenc könyve a gyerekkorából. Vagy azért, mert sokat olvasták neki, vagy mert tetszett a borítója, vagy ugyanúgy hívták benne a főhőst, mint őt magát. Lehet, hogy az a kedvenced, amit először olvastál el önállóan vagy amit az első szerelmedtől kaptál. Kutakodj kicsit az emlékeid között és válassz egy kedves könyvet a gyermekkorodból!

Olvass egy igaz történeten alapuló könyvet!

Filmet rengeteget ismerünk, ami igaz történeten alapul, de vajon könyveket is tudunk sorolni? A teljesség igénye nélkül ajánlunk neked párat, de természetesen nemcsak ezek közül választhatsz.

Ajánlás: Joni Eareckson: Joni, Móricz Zsigmond: Árvácska, David Wilkerson: Kés és kereszt, Philippe Pozzo di Borgo: Életrevalók, Booton Herndon: A fegyvertelen katona, Gloria Polo Ortiz: Akit villámcsapás ért

Olvass egy kimondottan lelkiségi könyvet!

Nem is a 777 kihívása lenne, ha nem lenne benne egy lelkiségi könyv. Arra hívunk, idén olvass el egy olyan könyvet, ami kifejezetten az imádsággal, a dicsőítéssel, megbocsátással, a Szentlélekkel vagy bármi olyan témával foglalkozik, ami Isten megismerését, Istenhez való közelebbkerülést segíti.

Ajánlás: Matt Redman: A kiolthatatlan dicsőítő, Chuck Smith: Élő víz, Gary Chapman: A bocsánatkérés 5 nyelve, Jálics Ferenc SJ: Lelkivezetés az evangéliumban, Biblia

Olvass egy könyvet magyar szerzőtől!

Nem is olyan egyszerű magyar szerzőtől választani könyvet, pedig szinte minden műfajban találhatunk színvonalas olvasmányt tőlük.

Ajánlás: Jókai Mór: Az arany ember, Szabó Magda: Abigél, Lackfi János: Levágott fül, Révész Szilvia: Keserűből édeset, Döbrentey Ildikó és Levente Péter: Őrangyalok – személyi igazolvánnyal

Olvass egy könyvet, aminek a szerzője még él!

Fogadjunk, hogy a te könyvespolcodon is többségében olyan könyvek vannak, melyeknek a szerzői már nem élnek. Most válassz egy olyan könyvet, amit egy ma is élő ember írt!

Ajánlás szerzők: Lackfi János, Rick Riordan, Christopher West, Berg Judit, Gary Chapman

Olvass egy könyvet, amit a borítója alapján választottál!

Vigyázz ezzel a választással, mert a borítók nagyon könnyen féltre tudnak vezetni! Ugyanakkor ki ne szeretne egy szép, izgalmas borítású könyvet olvasni. Azt javaslom, mielőtt nekilátsz a könyvnek, azért olvasd el a tartalmat is!

Olvass egy könyvet, amelynek a címében szám van!

A műfaj, a szerző, a népszerűség most lényegtelen. Válassz egy könyvet, aminek a címében valamilyen számjegy van!

Ajánlás: Alexandre Dumas: A három testőr, Agatha Christie: Tíz kicsi néger, Reginald Rose: Tizenkét dühös ember, Örkény István: Egyperces novellák

Olvass egy könyvet, amit már olvastál egyszer!

Néha egészen érdekes lehet néhány év elteltével újra olvasni egy könyvet. Lehet, hogy új szálakat, új mondanivalót fedezel fel benne vagy egészen másként olvasod a megváltozott élethelyzeted miatt. Kalandra fel, válassz egy könyvet, amit már olvastál egyszer!

Olvass egy könyvet, amit a kedvenc szerződ írt, de még nem olvastad!

Ha a kedvenc szerződ csupán egy könyvet írt, akkor válaszd nyugodtan a második kedvencedet. Lényeg, hogy olyan szerzőtől válassz, akit ismersz és szeretsz. Néha egészen meglepő tud lenni, mennyire más ugyanannak a szerzőnek két könyve.

Írjátok meg kommentben, ti melyik szemponthoz melyik könyvet választottátok, hogy még több ötletet adhassunk egymásnak az olvasáshoz!

Könyvajánló Kreatív
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 12. 30. 23:27

    Ez nagyon tetszik,jó ötlet!(még úgy is,hogy nem szoktam olvasni mostanában)