2019. 06. 14.

Szerkesztőink nyári könyvajánlója

Nincs is jobb azoknál a hosszas nyári könyvolvasásoknál, amikor a strandon, vagy a hűs verandán ülve egy limonádé társaságában tényleg kikapcsolódhatunk egy kicsit. Szerkesztőink összeszedték a nyárra azokat a könyveket, amiket nyugodt szívvel tudnak ajánlani nektek. Olvasásra fel!

Narnia krónikái

Ez egy klasszikus sorozat, ha még nem olvastad, akkor itt az ideje, hogy ezt bepótold! Merülj el az esszéiről, és keresztény értekezéseiről is ismert C.S. Lewis világában, és engedd a fantáziádat ezen a varázslatos helyen barangolni! Érdemes a szerzőnek más könyveivel is megismerkedned, ha eddig ez kimaradt volna!

 

Gary Chapman könyvei

Ha úgy érzed, hogy a fikció helyett inkább erre a világra, emberi kapcsolataidra, és önmagadra kell koncentrálnod a nyáron, akkor Gary Chapman könyveit mindenképpen érdemes megnézned. A segítségével kiderítheted, hogy mi a te szeretetnyelved, hogyan tudod jobban szeretni a társadat vagy a rokonait, vagy mi az a tizenkét fontos dolog, amit mindenkinek tudnia kell az esküvője előtt. Számos izgalmas téma, mindenféle életszakaszra mérve. 

 

hirdetés
Stephen R. Covey: A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása

“Még mindig a legjobb nem-kereszténység témájú, nem-szépirodalmi könyv, amit olvastam. Egy hihetetlenül bölcs ember írta, és az életemre alapvetően meghatározó hatást gyakorolt, amikor olvastam.” – ajánlja a könyvet Herényi Márk Barnabás. Ez a könyv nem arról szól, hogyan gazdagodjunk meg, hanem a jellemfejlődésünket szeretné építeni, a másokkal való egészséges kapcsolataink kialakításáról szól, időmenedzselésről, célokról stb. Érdemes elolvasni, ha a mélyére szeretnénk ásni a dolgoknak. 

Todd BurpoLynn Vincent: Igazából mennyország

Az Igazából mennyország egy igaz történeten alapuló könyv, és egy olyan kisfiúról szól, aki átesett a klinikai halálon, és a története szkeptikusokat is elbizonytalanította, a viták megtöltötték a sajtót, hírtelevíziók is foglalkoztak vele. “Egy négyéves kisfiúnak műtét közben leállt a szíve, de az orvosoknak sikerült újraéleszteniük. Amikor magához tért, csupa olyasmiről kezdett mesélni, amiről valójában nem is tudhatott. A mennyországban járt, és arról beszélt, hogy lenézett az orvosra, aki operálta, és látta a várószobában imádkozó apját is. A családja nem tudta, mit gondoljon, de a kisfiú megdönthetetlennek látszó bizonyítékokkal állt elő. Elárulta, hogy találkozott meg sem született nővérével, akiről senki sem tett említést neki. Találkozott dédapjával, aki születése előtt harminc évvel halt meg, a beszélgetéseikből pedig olyan részletek derültek ki, amelyekről senkitől sem tudhatott.” – olvashatjuk a könyvajánlóban.  Ha ez nem kelti fel az ember érdeklődését, akkor mi más?!

Lloyd C. Douglas: És köntösömre sorsot vetettek

“Elsőre nem feltétlen a mai fiatalok kedvelt olvasmánya, de aki szereti a történelmet és a kalandot nagyon jó, meg a mondanivalója is, nálam top kategóriás.” – ajánlja a könyvet Hortobágyi Tibor.

“Lebilincselően izgalmas bibliai regény Krisztus köntösének – amelyre, beteljesítve a próféciát, “sorsot vetettek” – és az azzal kapcsolatba kerülő személyek kalandos útjáról. Kitalált történet amelynek folyamán a köntöst kísérő csodák mögött mindvégig ott ragyog a kegyelmes Isten hatalma és könyörülő, s mindenre elegendő szeretete.”

 

Kristen Klark – Bethany Beal: Sex, Purity, and the Longings of a Girl’s Heart

“Nemrég jelent meg ez a könyv Amerikában, így sajnos még csak angolul érhető el. Viszont minden benne van, amit csak tudni szeretnél a szexről! Minden mondatából árad az őszinteség, és a mélyen megélt hit. Eredetileg lányoknak íródott, de a kijelentett igazságok a fiúkra is vonatkoznak. Nagyon megerősítő, csak ajánlani tudom mindenkinek!” – írja Harmati Dóra.

A könyvet innen tudod megrendelni.

Lev Tolsztoj: Feltámadás

“Egy per körül zajlik az esemény, ahol a vádlottban az egyik esküdt felismeri a fiatalkori szerelmét. Felelevenedik kettejük romantikus története, miközben a bűn, bűnösség körüli kérdéskörről szól. Ha valaki tényleg jót akar olvasni, akkor mindenképpen olvassa el!” – ajánlja Kunszabó Anna. 

 

 

Könyvajánló
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Benkő Mária 2019. 06. 14. 20:46

    Tisztelt Harmati Dóra!

    Engedje meg, hogy én is ajánljak egy könyvet:

    Szabó József László: Élet a szereteten belül és kívül

    Nagyon jó előkészület ez a könyv az Eucharisztikus Kongresszusra!

    Üdvözlettel:
    Benkő Mária