2018. 12. 15.

#imatipp: olvassuk naponta az e-vangéliumot!

Buszon, metrón, munka közben, ébredés után, vagy elalvás előtt – ha egy okoseszköz kéznél van, a napi evangélium szakasz is kéznél van!

Ha az a célunk, hogy imaéletünk kiegyensúlyozottabb, rendszeresebb és mélyebb legyen, nem feledkezhetünk meg a Szentírásról. Sőt, annak olvasása és ismerete alapvető kell, hogy legyen számunkra. 

Sokaktól hallottam már, hogy nehezen nyitják ki a Bibliát, nem tudják, hová lapozzanak először és nehezebb szakaszok kedvüket szegik. 

Nekem nagy segítség a mindennapi imaélet terén egy rendkívül praktikus “szolgáltatás”: a Napi e-vangélium, amit minden nap reggel megtalálok a leveleim között, amióta úgy tíz-tizenegy évvel ezelőtt feliratkoztam rá. Az elmúlt időszakban kezdtem újra tudatosabban használni ezt a lehetőséget és minden nap sort kerítek arra, hogy megnyissam a levelet és pár perc erejéig kizárólag az abban foglaltakra koncentráljak.

hirdetés

A levél felépítése egyébként rendkívül praktikus: a napi evangélium szakaszt követően egy elmélkedés következik, amelyben Horváth István Sándor atya magyarázza az olvasottakat, kontextusba helyezi azt, segít megérteni. Sokszor tesz fel önvizsgálatra alkalmas kérdéseket és mutat rá lelki feladatokra, amelyek szintén segítik a nap további részében a hiteles, keresztény életünket. Lezárásként pedig egy-egy imádságot kapunk, amely úgyszintén hasznunkra válik.

A Napi e-vangélium ma már nem számít olyan technikai innovációnak, mint indításának pillanatában, azonban talán még nagyobb szükségünk van rá, mert életünk azóta sem lassult. Sőt. Ha pedig kezünk ügyében van egy okoseszköz, vagy a közelünkben van a számítógép, máris lehetőségünk nyílik rá, hogy ezáltal is fejlesszük imaéletünket.

Nekem nagyon bevált!

Vágvölgyi Gergely

Feliratkozási lehetőség és információk: evangelium365.hu.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

#imatipp Vágvölgyi Gergely
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás