2018. 07. 04.

Kolumbia kiesett, a legnagyobb játékosaik mégis Istent dicsőítették

Kolumbia búcsúzott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságtól, ráadásul fájdalmukat növelheti, hogy tizenegyesrúgások után csomagolhatnak. A rendkívül feszült mérkőzés után a dél-amerikai válogatott legfontosabb kulcsemberei – kivéve a nem játszó James Rodriguezt – Istennek mondtak köszönetet az elmúlt hetekért.

Három kolumbiai kulcsjátékos is szomorúan, de büszkén posztolt közösségi oldalára a világbajnoki búcsút követően: nemcsak a közös élmény köti össze ezeket a bejegyzéseket, hanem a hitről való tanúságtétel is. 

Yerry Mina a világbajnokság legnagyobb kolumbiai „felfedezettje”: a Barcelonába nemrég igazoló középhátvéd három mérkőzésen három gólt szerzett a tornán, az angolok elleni találkozón a 93. percben mentett hosszabbításra. A 2 millió 800 ezer követővel rendelkező Yerry a kiesést követően is hitéről tett tanúságot:

„A szomorúság közepette is felemelhetem kezemet hozzád Uram Jézusom, hálát adok azért, hogy idehoztál bennünket, hogy erőt és bátorságot adtál nekünk. Ezért és még sok mindenért tisztellek és dicsőítelek Istenem.  ‘Tudjuk azt is, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket.’ (Róm 8,28)

hirdetés

A Juventus sztárja Juan Cuadrado is csapata egyik legjobbja volt a világbajnokságon: góllal és gólpasszal zárt, az angolok elleni nyolcaddöntőt pedig végigjátszotta. A középpályást csaknem 6 millióan követik az Instagramon, így hatalmas tömegekhez jutott el üzenete:

„Térdre borulok előtted Jézusom, győzelemben és vereségben is. Harcoltunk, futottunk, mindent kiadtunk magunkból, felemelt fejjel fogadjuk el akaratodat, ami jó, szép és tökéletes. Köszönjük, hogy velünk voltatok a világbajnokságon, köszönjük a kolumbiai embereknek a feltétel nélküli támogatást.”

 

Radamel Falcao hitéről korábban külön cikket írtunk, a Monaco sztárja 32 évesen játszotta első világbajnokságát, és habár nem ment igazán remekül a játék neki, így is szerzett egy gólt. Csapattársaihoz hasonlóan ő is Istennek adott hálát a megélt élményekért. A világklasszis csatár bejegyzéseit 10 milliónál is több ember figyeli az Instagramon, bejegyzésében a Zsoltárok könyvéből idézett:

„Megtört szívvel, de büszkén mindazért, amit elértünk ezen a világbajnokságon. Büszke vagyok a csapatra, mindenünket ott hagytuk a pályán Kolumbiáért. Köszönjük a támogatásotokat, büszke vagyok arra, hogy kolumbiai lehetek. „Az igazak kiáltottak, s az Úr meghallotta, megmentette őket minden bajtól.”  (Zsoltárok könyve 34,18)

A játékosok tanúságtételeiről nemrég jelent meg egy blogbejegyzésünk:

Most akkor az nyer, aki többet imádkozik?

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás