2018. 06. 24.

A világsztár futballista, aki állandóan misére hívta a csapattársait

Kevesen tudják, hogy Radamel Falcao hátvédként kezdte pályafutását, csak ezt követően vált világklasszis csatárrá. A lelki életében is hasonlóan nagy fordulatok tarkítják életét a kolumbiai sztárnak, aki feleségét is a templomban ismerte meg.

Érdekesség, hogy Falcao körülbelül akkor talált rá a kereszténységre, amikor hátvédből támadót faragtak belőle. A fiatalként igencsak balhés rosszfiú odaadó keresztény lett, és ez mind a mai napig életének egyik legfontosabb pillére. 

Manapság Falcao hite lényeges részét képezi az életének: góljait követően gyakran mutatja meg a meze alatt lévő pólót, amelyen az alábbi felirat szerepel: „Con Jesus nunca estara solo” (Jézussal sosem vagy egyedül). Az alábbi képen már angolul szerepel a felirat:

hirdetés

Rendszeresen olvassa a Szentírást és a társait is biztatja, hogy olvassák az igét vele együtt, sőt is misére mindig hívja őket. Ezzel nem mindig nyeri el kollégái tetszését. Egyik volt játékostársa és lakótársa, Gonzalo Luduena ezt mondta:

„Vasárnap volt a szabadnapunk, amikor sétálhattunk. Mindig elbújtunk, mert Falcao minden szobában keresett minket, hogy elvigyen templomba.”

Falcao vallásos elköteleződésével a családja iránti szeretete párosul. A felesége, Loreleivel a templomban találkoztak. A keresztény énekeket szerző és éneklő Lorelei gyakran hangsúlyozza, hogy nem a hírnév és a pénz vonzotta őt a férfihoz. „Az Isten iránti szeretete tetszett meg benne a legjobban. Emellett nem az a tipikus focista volt, aki azt gondolta magáról, hogy már mindent elért. Sokat próbálkozott, míg elkezdtem járni vele. Eléggé megnehezítette a számomra. Mindaddig nemet mondtam, míg anyukám azt nem tanácsolta, hogy ha tetszik nekem, ne utasítsam vissza a meghívását. Sokmindent megtett, hogy meghódítson, nem sokkal később pedig már össze is házasodtunk.

Lorelei nem tipikus futballistafeleség, sőt nem is tipikus énekes: „Szeretem az otthonomat. Béke, nyugalom, Biblia-olvasás, imádság az, ami fontos számomra” – mondja. A férjének is ez a fajta nyugodt élet tetszik. „Nehéz úgy elmenni otthonról vagy nyugodtnak lenni, ha könnyen felismernek. Ezért szeretek inkább otthon lenni.”

Egy súlyos térdszalag-szakadás miatt hat hónapig nem játszhatott. Ezalatt az idő alatt sokat imádkozott és a családjával töltötte az idejét, visszatérésekor pedig ezt az üzenetet töltötte fel a közösségi oldalára: „Köszönöm, Istenem, hogy vigasztaltál és bátorítottál ezalatt a hat hónap alatt. “Köszönöm, Lore, hogy elviseltél ezalatt a 193 nap alatt, míg elviselhetetlen voltam. Köszönöm, kislányom, hogy a mosolyoddal elfeledtetted velem a szomorúságomat.”

Radamel Falcao nem egy átlagos futballsztár! 

via: Independent

Ezt a cikket Pál Ágnes önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás