2018. 05. 03.

Írország élet és halál között

„Válaszd az életet, hogy te is, utódaid is életben maradjatok!”
 MTörv 5, 19 / 5 Móz 5,19


Sok időt töltök mostanában Dublinban, mivel ott lakik a barátom. Reggelente egy szülészeti klinika mellett visz az utam a helyi SPAR-hoz. Mindig mosolyt csal az arcomra ez a különleges hely: tündéri gyermekek látják meg itt a napvilágot nap mint nap. Az életadás örömét pedig – a magyarországi szülészetekkel ellentétben – nem felhőzik be az abortuszok, a kisbabák világra segítésével párhuzamosan itt nem oltják ki az ugyanolyan értékes csöppségek életét az orvosok. Írország alkotmánya 8. módosításában ugyanis „Elismeri a meg nem születettek élethez való jogát, figyelembe véve az anya egyenlő mértékű élethez való jogát.”

Félek, nem sokáig lesz a mosolyom ilyen felhőtlen Írországban sem, mivel egy évek óta tartó támadássorozat után május 25-én szavazásra bocsátják a fenti törvény eltörlését. A népszavazáson arról fognak dönteni az írek, hogy hatályon kívül helyezik-e a 8. alkotmánymódosítást. Hihetetlen számomra, hogy szavazni lehet arról, hogy megszüntessék egy csoport tagjainak alkotmányos védelmét, kimondottan azért, hogy a jövőben kiolthassák az életüket.

„Támogasd egy nő jogát, hogy megszülethessen!
Ments életeket!
Mentsük meg a 8.-at”

Angliában ötből egy kisbabát abortálnak. Ne hozzuk be ezt Írországba! Szavazz NEM-mel!
– hívja fel a figyelmet a Life Institute plakátja.

Írországban minden 20. várandós anyuka dönt úgy, hogy a szomszédos Angliába megy elvetetni a gyermekét. Ha összehasonlítjuk ezt az angliai aránnyal, látjuk, hogy az ír kisbabák nagyobb biztonságban vannak, hiszen a 8. alkotmánymódosítás védelmezi őket.

Az abortuszok kérdéskörét nem közelíthetjük meg csak a betiltás szempontja felől, de a fenti példa azt bizonyítja, hogy ezt a célt sem felejthetjük el. Ahogy tiltott a már megszületett emberek megölése, a lopás és az önpusztító kemény drogok fogyasztása, keresztény, vagy szimplán csak emberbaráti szempontból sem fogadhatunk el egy percig sem olyan szabályozást, amely ártatlan gyermekek életének kioltását engedélyezi, az anyára nézve pedig önpusztító. Ugyanakkor mindent meg kell tennünk a válsághelyzetben lévő anyák, babák és családok megsegítéséért!

LOVE THEM BOTH! (Szeressük mindkettőjüket!), olvasom a plakátokon, és azért imádkozom, hogy ez az üzenet másokat is annyira megérintsen, ahogy engem. Az írek egyébként nagy hangsúlyt fordítanak az anyák támogatására, példát mutatnak az anyai gondozás terén. A világon itt az egyik legbiztonságosabb anyának lenni, az anyai halálozás a világon itt az egyik legalacsonyabb.


9 hetes vagyok.
Tudok ásítani és rugdalózni.
Ne helyezz hatályon kívül!
Szavazz NEM-mel!
– áll egy másik plakáton, amin egy kilenc hetes baba ultrahangképe van.

Britanniában a Down-szindrómás kisbabák 90%-át abortálják.
Ne hagyjuk, hogy ez itt is megtörténjen!

A nemzetközi nyomás hatására az utóbbi évtizedben több párt és politikus álláspontja is megváltozott a kérdésben, így mára a legtöbb parlamenti párt az abortusz mellett kampányol.

Nagyon elszomorít, hogy az abortuszpártiak olyan szavakkal próbálják meggyőzni az embereket, mint az együttérzés, gondoskodás, méltóság vagy tisztelet. Úgy gondolom, hogy égbekiáltó hazugság ezeket az értékeket egy olyan kegyetlen dolog reklámozására felhasználni, amely amellett, hogy gyermeki életeket olt ki, megsérti és megalázza a nőket emberi méltóságukban.

Ilyenek az Amnesty International plakátjai is:

Igen az egyenlőségért és a méltóságért
Igen az együttérzésért és a tiszteletért

Azt már senki nem fejti ki a gyanútlan járókelőnek, hogy a méltóság és az együttérzés hogyan kapcsolódik egy magzat anyaméhből való vákuumos kiszívásához, kis testének szétroncsolásához. És, hogy miként tisztelheti a nőket az a társadalom, amely valódi melléállás és segítség helyett ezt az önpusztító megoldást kínálja az anyáknak!

Arra szeretnélek kérni téged, a cikk olvasóját, hogy hordozd imáidban az ír népszavazást, és mindenkit, akit ez érint! Írországban ma pénteki böjtöt kezdenek, vagyis péntekenként csak vizet és kenyeret vesznek magukhoz mostantól kezdve a népszavazás napjáig az erre vállalkozók. Akár ezzel, akár más lemondással, imával mi is csatlakozhatunk hozzájuk.

Ha teheted, kérlek, oszd meg ezt a cikket, hátha valaki elgondolkozik rajta, és egyszer az ÉLET-et fogja választani!

 

Zaymus Eszter

CitizenGO

Képek forrásai:
Life Institute Facebook-oldal
ProLife Campaign Facebook-oldal
amnesty-yes-posters.causevox.com
newstalk.com

Életbevágó
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Dr.Takács Endre Mihály 2018. 05. 12. 23:51

    1./Jó volna tudni azon szülések számát, ahol előzetesen a születendő gyermeket betegnek jósolták -ilyen, meg olyan leletere hivatkozva- az orvosok! És mégis egészséges gyermek született meg, mert az anya nem engedte meg az abortuszt!
    2./Gyanúsan sok a császármetszés Magyarországon, hallottam ismerőseimtől, mert azt az OEP /és utóda -…Erőforrás…Min (?)/ több ponttal jutalmazza!!! A császármetszés egy nőnél gyakorlatilag kétszer végezhető el és ritkaság a 3 x császározott. Ez is a népesség csökkenését eredményezi. (megjegyzem: aZ ALBÁNOK SZAPORODTAK, KOSZOVÓ ÍGY LEHETETT AZ ÖVÉK. 40 ÉVE(orvos ismerősöm fiától hallottam) A MAGYAROK VITTÉK AZ INFECUNDINT ERDÉLYBE, MINT A CUKROT, EZ IS HOZZÁJÁRULHATOTT A KÜLHONI MAGYARSÁG SZÁMÁNAK CSÖKKENÉSÉHEZ, A 2. trianonhoz)
    3./At antibabyk szedése rengeteg nő egészségét dönti romba. A sajáthormon termelés a szer elhagyása után súlyos bőr és egyéb tüneteket okoz. Nem vagyok nőgyógyász. Bőrgyógyász orvosként is szégyellem észlelve a lelkiismeretlen gyógyszerfelirásokat, majdnem napi szinten találkozom az antibabyk mellékhatásaival, melyek a – gyakorlatilag – a szabadosság jegyében kerülnek felírásra.
    4./Erről és sok más bajról BESZÉLNI KELL. (pl.: A/… Az internetes pornográfiát be kellene tiltani, mert a gyermekek is hozzájuthatnak… B/ …a tudatlanság – a szúnyogcsípett nem tudja mit csináljon, mert oktatásunk itt tart, nem tudnak az emberek helyesen sebet kezelni, fogat mosni ,… C/…MIÉRT NINCSEN MAGYARORSZÁGON KELLŐ ÉRDEKVÉDELEM A MUNKAHELYEKEN, A TAPASZTALT IDŐS MUNKAERŐKTŐL MEGVÁLNAK, A FIATALABBAKAT DUPLA MUNKAIDŐBEN ZSAROLJÁK KI ?!,… D/…Tudja-e a gyermekek többsége a tizparancsolat tartalmát? mit látnak a szüleiktől (válások, ó!)…, E/…Miért engedjük, hogy a „média” a normálisnak az ellenkezőjét propagálja…F…ÉLETÜNK TÚLADMINISZTRÁLÁSA: az E-recept és hozzákapcsolódók, az adatvédelem és amik még ezután következnek..RÁMEHET /rámegy!/ AZ EMBEREK IDEGEIRE, időrabló, … ami feltörhető, azt fel is törik/pl. gyermekeink elsőként/… ezek talán csak egyes szűkebb pénzcsoportok érdekeit szolgálják…vagy INTERNETEN VÍVOTT HÁBORÚ RÉSZE???… G/..,Az előzőből fakadó, időhiány miatt kialakult NEMZETKÖZI PROBLÉMÁNAK LÁTOM: Az éjszaka alvásra való, nem tv nézésre és rádió hallgatásra, sem internetezésre, most ebben és is vétkezem éppen!… ).
    BIZOM A NYILVÁNOSSÁG EREJÉBEN, HÁLÁSAK LEHETÜNK, HOGY VAN CITIZEN GO: SEGÍTSÜK MUNKÁJUKAT. (ki kellene dolgozni az egyszeri támogatás lehetőségének a mikéntjét is!!! Aki egyszeres támogató, az később rendszeres támogatóvá válhat.)
    Merjünk – mi kicsinyek – nagyok lenni! Éljük meg hitünket az internet területén is! /Van-e politikusainknak Andungja ebben támogatni? Szükségünk van az ő meggyőzésükre!/ MERT
    A JÓNAK GYŐZNIE KELL!

  • Válasz Dr.Takács Endre Mihály 2018. 05. 13. 11:43

    T. 777.hu Bár fenntartom az egész kommentet, kérem csak az első pontját nyilvánossá tenni, vagy maximum az első 3 pontot.