2018. 04. 29.

Avicii és a gazdag ifjú

Az elmúlt napokban sok találgatás látott napvilágot, hogy mi vezetett odáig, hogy a 28 éves világsztárt, Aviciit holtan találják szállodai szobájában.

Volt szó alkohol problémáról, drogfüggőségről, ám a legutóbbi vélemény az öngyilkosságot sem zárja ki a lehetséges halálokok közül.

A család csütörtöki közleményében a következő mondat is szerepel: “Nem folytathatta így tovább, meg akarta találni a lelki békéjét.”

A fényűzés, a hírnév, a gazdagság nem okozott békét, kiegyensúlyozottságot? Pedig mindenki irigyli a celeb világ életét. A fiatalok másolják kedvenceik öltözködését, gesztusait, kifejezéseit. Dúdolgatják az ismert slágereket és hasonlítani akarnak a példaképükre.

Akkor a híres emberek világa hazug? Mi is lehet a háttérben? Mi történhetett Whitney Houstonnal, Amy Winehouse-val, Cserháti Zsuzsával? És lehetne sorolni tovább azokat az ismert énekeseket, színészeket, akik önként vetettek véget az életüknek vagy tették tönkre különböző szerekkel azt.

hirdetés

Máté evangéliumában szereplő gazdag ifjú is hasonló lelki válságon mehetett keresztül, mint akár Avicii. Kereste az életcélját. Mindene megvolt, mindent elért, de nem volt semmije.

„Mester, mi jót kell tennem, hogy eljussak az örök életre?” – kérdezte a gazdag ifjú Jézustól. A válasz azonban sokkal egyszerűbb volt, mint az gondolta volna: „…tartsd meg a parancsokat!” Az ifjú megkönnyebbült, mert tiszta életet élt, látszólag minden a helyén volt, de Jézus letörte a büszkeségét. A tökéletességre hívja: „Add el, amid van, az árát oszd szét a szegények között” és „kövess engem!”. Ezen feltétel hallatán az ifjú szomorúan távozott. Nem volt képes változtatni az életén, nem volt képes tenni a rászorult emberekért, nem volt képes kiszállni a mammon hajszolásából. Története pedig figyelmeztetés a ma emberének!

A hírnév, a gazdagság képes elvakítani az embert és lelkileg kiüresedetté tud válni. Ha a lélek beteg, akkor az egész test beteggé válik, fölülemelkedik a depresszió, a függőségek rabsága és a Sátán játékszerei lesznek, ameddig szüksége van rá. Ha megunja a tönkre tett életet eldobja, és más rabszolgát keres.

A kérdés már csak annyi, hogy van-e üzenete Avicii halálának azoknak, akik tisztelték, szerették? Képesek lesznek arra, hogy megtalálják lelkük békéjét és a földi dolgok helyett tovább tudjanak tekinteni? Mert húsvét hajnalán a fény legyőzte a sötétséget, az élet legyőzte a halált! Ezért húsvétvasárnap hajnala óta mi is képesek vagyunk az új életre Jézus Krisztus által. A válaszom tehát IGEN Jézus meghívására, mert az adja meg az igazi gazdagságot.

Bese Gergő atya

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Bese Gergő Blog
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Zsuzsanna 2022. 03. 02. 14:00

    el nem tudom mondani hogy mennyire károsak vagytok