2018. 03. 19.

A Papkaland első vendége: Vecsei H. Miklós!

Március 25-én, vasárnap este debütál a Papkaland a 777 Youtube-csatornáján: Bese Gergő atya kocsijának első utasa Vecsei H. Miklós.

Vecsei H. Miklós, a Junior Prima díjas színész sosem rejtegette hitét, korábbi interjúiban is mindig nyíltan kiállt keresztény nézetei mellett:

“Az, hogy hívő vagyok, a legizgalmasabb dolog az életemben. A színésznek igénye van a katarzisra, arra, hogy mindennap felrobbanjon a lelke. Sokan ezért éjszakáznak, csúsznak bele különböző viszonyokba, vagy fordulnak ajzószerhez. Nekem hatványozottan szükségem van arra, hogy felrobbanjon a lelkem, de én ezt a színpadon, a szerelemben és a hitemben élem meg. Színészként könnyebb hívőnek lennem, mint ha egy gyorsétteremben dolgoznék.” – nyilatkozta korábban a Magyar Nemzetnek.

A fiatal színész az Egynyári kaland és a Csak színház és más semmi televíziós sorozatokból is ismert, de igazán a színpadon tudja magát kifejezni. Fiatal korában a papi hivatás is foglalkoztatta, de őrlődései inkább előbb az íráshoz, majd a színházhoz vezették. Gimnáziumi évei alatt alakult ki benne hitvallása: „az én szociális munkám a színház lesz”.

hirdetés

„Az én hitemen sokat erősített a színház. Istent abszolút le tudom fordítani a színház nyelvére, például a feltétel nélküli egymásra figyelésre vagy a szeretetre. Amikor Rómeóként elvesztem Júliát, a szerelmemet, eltűnik számomra az egész világ, és ez akkor tényleg megtörténik velem – az ilyesmi szinte transzcendens élmény. Nem nagyon látok más helyet, ahol ilyesmit átélhetnék. Nem azt mondanám, hogy a színházban is Istent keresem – csak annyit, hogy tudom, hogy ott van.”  – hangzott el az Indexnek adott interjújában.

 

 

Papkaland
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás