2018. 01. 20.

A súlyos beteg pap azt állítja, hogy a mennyországban járt

Padre Márlon, a brazil keresztény fiatalok nagy példaképe, aki májusban majdnem meghalt, de végül az orvosok megmentették az életét.  Azóta egy speciális, lélegeztetést segítő maszkban látja el missziós feladatait.

Padre Márlon Múcio Brazíliában, Sao Paulo városában szolgál. A római katolikus pap felszentelése óta a fiatalok nagy példaképe, nem véletlen, hogy a Facebookon lévő oldalát 55 ezren követik, videóinak gyakran százezres nézettsége van. Az utóbbi időszakban azonban egy súlyos betegség  miatt egy speciális maszkot kell viselnie, amely a mozgásában is gyakran akadályozza. Márlon atya kedvét azonban ez egyáltalán nem szegte, ugyanolyan lelkesedéssel hirdeti az örömhírt:

 

hirdetés

A brazil pap fantasztikus türelemmel és megértéssel viseli a betegségét, ahogy az egy nemrégiben elmondott prédikációjából is kiderül:

“Milyen volt a 2017-es évetek? Az enyém, ha nem feltétlenül a legjobb, de mindenképp életem egyik legjobb éve volt. Ez az év tele volt kihívásokkal, harcokkal, és hódításokkal. Testvéreim, ez volt az az év, amikor a mennyben voltam. Május 27-én, amikor kórházba kerültem, abban a kegyelemben részesültem, hogy ott álltam a mennyország kapujában…. De sokan imádkoztatok értem, ezért visszatértem. Dicsőség Istennek!

Azt mondom, hogy ez volt életem egyik legjobb éve, mert voltam a mennyben, és a betegség sok dolgot tanított nekem. Az élet próbák elé állít bennünket, ami sokaknak megnehezíti az életét (a családjuk helyzetét, a közösségét, a társaságét). Azt gondolom, hogy engem, Isten dicsőségére jobbá tett. A betegség alázatosabbá, türelmesebbé, irgalmasabbá tett az embertársaim felé.

Ha előtte sokat mosolyogtam, most még többet mosolygok.

Igen, Istennek hála már tudom értékelni a dolgokat: a családomon kívül  a barátaimat, a közösséget, az időt, amit Istentől kapok. Ma már tudom: nem az volt a feladatom, hogy beteg legyek, de ki tudom használni a betegségemet, hogy segítsek a testi és lelki beteg testvéreimnek. A betegség segít, hogy igazán rátaláljak Jézusra. Megerősíthetem: bízom a felépülésemben, hiszem, hogy az Úr meggyógyít (már gyógyít is), de sokkal boldogabb vagyok most, mint a betegség előtt voltam.


Forrás: Aleteia 

Ezt a cikket Ungvári Ildi önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás