2017. 12. 28.

Egy örökbefogadás története

A rendőr elmondása szerint belefáradt már abba, hogy amikor segíteni szeretett volna, mégsem tudott, de akkor és ott megvolt rá a lehetősége – és élt vele.

Megindító történet látott nem olyan régen napvilágot, az Egyesült Államokbeli Albuquerque (Új-Mexikó) városában, ahol Ryan Holet rendőrtiszt feleségével örökbe fogadott egy újszülött kislányt.

Éppen egy lehetséges kisbolti lopás bejelentésére válaszolt, és amikor a helyszínre ért, ott találkozott Crystal Champpel és társával, Tom Key-jel. Éppen a következő adag heroinjukat készítették elő, ráadásul fényes nappal. Amikor Holet látta, hogy Crystal már több hónapos állapotban van, a baba felől kérdezgette és kérte, hogy ne ártson többet a születendő gyereknek. A nőt szemmel láthatóan megérintette tettének súlyossága, mert már a hetedik, nyolcadik hónapban járt. Azt is elmondta a rendőrtisztnek, hogy reménykedik abban, hogy örökbe tudja majd adni a gyermekét.

„Nem mindennap lát ilyet az ember, nagyon elszomorító volt” – mondta az egyébként már négygyerekes családapa. „Abban a pillanatban egyúttal világossá vált, hogy ebben a helyzetben tudnék valamit segíteni. Éreztem, hogy Isten azt próbálja a tudtomra adni, hogy képes vagyok rá (örökbe fogadni).” Annak ellenére, hogy feleségével még nem beszélte meg a dolgot, döntött az örökbefogadás mellett, mert tudta, hogy ő is bele fog egyezni, ugyanis már egy-két éve terveztek egy örökbefogadást. Rebecca, a felesége, a meglepődés után szintén boldogan mondott igent az ötletre.

hirdetés

A gondviselésszerű találkozást követő három héttel Crystal világra hozta babát, majd Holet és Rebecca örökbe is fogadták a kicsit. A leendő szülők már a kórházban is ott voltak a születésnél és miután a kislány átesett a megfelelő vizsgálatokon, hazavitték saját otthonukba. A rendőrtiszt a CNN-nek nyilatkozva elmondta, hogy érezte Isten vezetését és élt a tőle kapott lehetőséggel.

A kislány így kapott egy második lehetőséget örökbefogadó szülei törődésének köszönhetően, akikkel Crystal kapcsolatban maradt, és így láthatja, ahogy a baba növekszik. A névválasztásnál a szülőknek nem volt nehéz dolguk, ugyanis a Hope nevet adták a kislánynak.

Police office adopts pregnant addicts baby

Police officer adopts homeless mother's opioid-addicted newborn http://cnn.it/2i9LbdD

Közzétette: CNN – 2017. december 2.

 

Forrás: Aleteia, CNN Kép: CNN, Facebook

Fordította: Dallos Bence

Életbevágó
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás