2017. 12. 11.

Ez a 8 tipp megváltoztatja az imádat

Az ima célja, hogy kommunikáljunk Istennel. Ez egy ajándék mégis néha feladattá, teherré, vagy közönséges napi rutinná válik. Időnként száraz időszakokat is megtapasztalunk a lelki életünkben, amikor azt érezzük, hogy eltávolodtunk Istentől, aki olyan mélységesen szeret minket. Sokszor egy idő után teljesen lemondunk arról, hogy próbáljunk beszélni Istenhez.

Ha magadra ismertél valamelyik dologban, arra buzdítalak hogy adj még egy esélyt az imának.

Kezdd éppen csak néhány perc imával, amikor felkeltél, és építkezz innen. Keress egy olyan imaformát, ami működik nálad. Vannak akik azt szeretik ha beszélhetnek Istenhez mint baráthoz, míg mások jobbnak találják, ha rózsafűzért imádkoznak. A Szentírás olvasása (különösen a zsoltárok) nagyszerű módja lehet hogy az imába vezessen bennünket. Az alábbi 8 tipp segíteni fog elérni a végcélt. Ne hagyd elveszni ezt a különös ajándékot!

hirdetés
  1. Készítsd elő a gondolataidat és a szívedet, kérd a Szentlélek jelenlétét.
  2. Ne képzelegj. Legyél őszinte és spontán.
  3. Keress egy alkalmas helyet az imához.
  4. Gyakorolod a koncentrálást! Ehhez fegyelem kell.
  5. Fontos az imádságod minősége, még ha rövid is, akkor is van jelentősége.
  6. Imádkozz rendszeresen, így szokássá válik.
  7. Törekedj a belső és külső csendességre.
  8. A zavaró körülmények elkerülhetetlenek, de ne foglalkozz velük.

“Az imádság a lélek világossága, Istennek igazi megismerése, közvetítő Isten és az emberek között. Az imádság által a magasba emelkedő lélek az egekbe hatol, és kimondhatatlan ölelésekkel karolja át az Urat. Mint a csöppnyi gyermek az anyjához, úgy sír fel, és könnyezve esdi az isteni táplálékot; saját kívánságai szerint kér, de az ajándék, amit kap, különb az egész látható világnál!”  –  Aranyszájú Szent János

 

Becky Roach

Fordította: Forintos Bence

Forrás: catholic-link.org

Lelkiség
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Margit 2021. 01. 26. 10:19

    Ima az, amikor “ráérek” az Istenre. Nem kell feltétlen abbahagyni azt, amit éppen csinálok, ha felajánlom Istennek , az is imává válik. Ha az Ő tenyerére helyezkedem, onnan szemlélem a világot, a Világot és magamat. Kamasz koromban olvastam egy imát, aminek az volt a címe: Az egész élet imádsággá váljék. Sokat gondolkoztam rajta, ezt hogyan lehetne megvalósítani, elérni. Hát, valahogy így, talán.