2017. 11. 11.

Te tudod hány hajszálad van? Ő igen!

Ma reggel Merlin Carothers könyvét olvastam a metrón, és annyira megadta a kezdő löketet a napomhoz! Napról  napra rá kell jönnöm (és tudatosítani!), hogy az Isten mennyivel nagyobb nálam. Jó, ez alap, de jó érzés ismételgetni, hogy biztonságban vagyok, valaki jobban tudja, hogy kinek mire van szüksége, mi miért történik, és hogy hány szál haj maradt még a fejemen a nehéz hétköznapok közepette…

Egyik nap, amikor egy jelzőlámpához közeledtem, épp átváltott, de még átjutottam szabályosan. Eközben a hála mosolya jelent meg az arcomon. Isten jelenlétét éreztem, Aki így szólt:
– Maradj így!
Odafagyott a mosoly az arcomra.
– Miért vagy olyan boldog?
– Uram, átértem a lámpán, köszönöm!
– Mit tettél volna, ha a lámpa gyorsabban vált át, és meg kell állnod?
– Uram, valószínűleg mérgelődtem volna egy kicsit, és azt kívántam volna, bárcsak megvárt volna még engem.
– Nem tudod, hogy a közlekedési lámpákat ellenőrzésem alatt tartom? Ahogy a világegyetemet és magát az időt is? A legközelebbi piros lámpánál hálásnak kell lenned!

A következő pirosnál megtorpantam, és megkérdeztem az Úrtól, mit szeretne, hogy kezdjek a várakozásra kapott idővel.

hirdetés

– Látod ott azt az embert, átmenni az úton? Nagyon nagy szüksége van a te imádra. Ülj csak itt, és imádkozz érte!

Azt mondjuk, hiszünk Istenben. De igazán hisszük, hogy Ő ellenőrzése alatt tartja életünknek minden részletét, vagy úgy gondoljuk, Ő ennél “fontosabb üzleti ügyekben” távol van? Jézus azt mondta, Isten számon tartja a hajszálakat a fejünkön. Hát miért nem hisszük el, hogy Ő sokkal bensőségesebb kapcsolatban van életünk részleteivel, mint mi magunk? Én legalábbis biztosan nem tudom, hány szál hajam van!

Forrás: Merlin Carothers – A börtöntől a dicsőítésig (Marana Tha Kiadó, 2006)

*

Tetszett ez a részlet? Ha szereted az egyszerű, rövid könyveket, akkor nagyon ajánlom ezt a keresztény (metodista) művet! A lelkész életből vett történeteket ír le, akár humorosnak is mondható a stílusa (de lazának mindenképp), közben pedig nagyon sokat lehet tanulni hozzáállásról, dicsőítésről, hálaadásról.

Egyéb Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás