2017. 08. 23.

Más füllel egy hétköznapi szerelmes dal is átlényegül

Csak ülök és hallgatom ezt az őszinte, egyáltalán nem nyálas szerelmes dalt és azt veszem észre, hogy minden egyes szavát Istenre vonatkoztatom.

Minél többször hallgatom meg ezt a számot, annál jobban elbizonytalanodom, hogy tényleg nem egy Istennek címzett dalt hallgatok-e?

 

 

hirdetés

Mielőtt elkezdtem írni ezt a blogot, direkt rákerestem a szám eredetére. Az énekest Lyme-kórral diagnosztizálták, ami nem egy vidám betegség, szövődményei halálosak is lehetnek. Ebben a nehéz időszakban Ruben barátnője kitartóan támogatta és segítségére volt, ennek az eredménye lett ez a gyönyörű dal. A szerző bevallása szerint kicsit mindenről szó van itt. Arról is, hogy mennyire nagy és ijesztő tud lenni a világ, arról, hogy milyen felnőni és arról is, hogy a mellettünk álló emberek mennyire segíteni tudnak a lehetetlennek tűnő helyzetekben.

Számomra azonban a sorok kiegészülnek egy másik jelentéssel is. “Ezért van rád szükségem.” Ez a rád a fejemben nagybetűs lesz: Rád! Mert

“Túl sok kérdésem van és túl sok hely, ahova mehetnék
Túl sok a lehetőség és még több az ismeretlen
Ezért van rád szükségem”

Igen, a világ zavaros. Egy hatalmas katyvasz, amiben nehéz egyedül eligazodni, ezért van Rád szükségem. Szükségem van Rád, “Mert te teszed a sötétséget kevésbé sötétté, a széleket kevésbé hegyessé, a telet melegebbé. (…) Te vagy a Ki, a szerelem a mi, és ez a miért.”

Mert mindennek Te adsz értelmet, minden nehézségem közepette mellettem vagy. Megváltoztattad az életemet és Veled ez a katyvasz már kevésbé ijesztő. Te vagy a legnagyobb szerelem, amit valaha is tapasztaltam! Minden szerelmes szám Hozzád szól!

 

kép: pexels.com

Blog Harmati Dóra
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás