2017. 08. 04.

Díszpolgárrá avatták Beer Miklóst

Iliny díszpolgára lett Beer Miklós: a váci püspököt a nemzetközi derelyefesztivál keretében kapta meg a kitüntetést.

Nem kell szégyenkezni, ha nem hallott az olvasó még Iliny településről: a balassagyarmati járásban található kisfalu népessége mindösszesen 166 fő!

hirdetés

A település leghíresebb eseménye a derelyefesztivál, amelyre ellátogatott Beer Miklós váci püspök is, hiszen az egyházmegyéhez tartozik Iliny.  A főpapot kitüntetett szeretettel fogadták a helyiek és a vendégek, sőt a polgármester díszpolgárrá avatta! Az eseményről még a falu népességénél is kisebb méretű fénykép jelent meg:

Az elismerés átadásakor Dovicsin Ottó, a falu polgármestere méltatta a megyéspüspök munkáját. A település első embere kiemelte, hogy Beer Miklós – vagy ahogyan csak hívják a derű püspöke – rengeteg segítséget nyújtott az ilinyieknek, hogy méltó templomot emelhessenek. Ez a bizonyos templom fél éve készült el, amelyet szentmise keretében szenteltek fel.  Az alábbi fotó ekkor készült, ekkor még nem volt Iliny büszke díszpolgára Beer Miklós!

Fotó: Nógrád Megyei Hírlap
Forrás: Váci Napló

Borítókép: Bátonyterenye, 2011. augusztus 29. Beer Miklós váci megyéspüspök beszédet mond a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény átadási ünnepségén, a Nógrád megyei Bátonyterenyén. MTI Fotó: Komka Péter
Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Tom bácsi 2017. 08. 10. 13:05

    Ez az alak nálam akkor írta le magát végleg (vagy legalábbis a bocsánatkérése megtörténtéig), amikor a saját nyája helyett inkább a “menekültek” mellett állt ki egy videóban a youtube-on: https://www.youtube.com/watch?v=1Okpat8MQ3E