2017. 08. 03.

Földre lökték a papot – mégis az Eucharisztiával foglalkozott

A kép magáért beszél: Egy atyát áldoztatás közben a földre löktek, de ő megmaradt erejét arra használta, hogy az Eucharisztia ostyáit és részecskéit összeszedje a földről. Egy szemtanú készítette a képet, aki a támadáskor Gangjeong városában volt.

A kép nem friss, 2012 augusztus 8-án készült, de azóta is a papi tisztesség nagyszerűségéről beszél nekünk.  Az esemény Jeju-ban, Dél-Kóreában történt, ahogy arról az UCANews beszámolt. Bartholomew Man Jung-hyun atya épp szentmisét mutatott be egy haditengerészeti bázis bejáratánál, melyet a kormány építtetett a környékre, azonban az emberek ellenezték annak veszélyes környezeti hatásai miatt a lakosokra illetve a szigetre nézve is, amely az UNESCO világörökség része.

Az atya azoknak a lakosoknak mutatott be szentmisét, akik ellenezték a bázist, de a rendőrség félbeszakította a liturgiát, és elkezdte verni a jelenlevőket, beleértve Bartholomew atyát is.
Cheju püspöksége azonnal hivatalos bocsánatkérést követelt a rendőrségtől, amiért a jelenlévők szerint egy rendőr a földre eső Szentostyákra lépett. A rendőrség tagadta ezt.

De visszatekintve az esemény részleteire – a rendőrség brutalitására és a tiltakozásokra – látjuk az atya alázatos mozdulatát, amint az ütés és a fájdalom után nem önmagára, hanem az Úrra gondol… ez a kép többet mond a papságról, mint amennyit ezer teológia könyv tudna.

Forrás: Aleteia

Fordította: Tóth Letícia

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás