2017. 07. 08.

Kövess engem!

A vámasztal mellett ülve odalép egy férfihoz Jézus, csak ennyit mondd: „Kövess engem!” Máté egy pillanatot sem habozott, felállt és követte őt.  Addigi munkáját, életét maga mögött hagyta, nem foglalkozott tovább a pénzváltással, hitelezéssel, meggazdagodással.

Még azon a napon Jézus nála vendégeskedik. Ezen a lakomán a tanítványok mellett ott voltak Máté barátai is, akiket az akkori papi elit bűnösöknek tartott. Jézus azonban küldetésének egyik legfontosabb összefoglalását adja: „Nem az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek.” Így választotta ki Jézus a tizenkettőt, nézte rátermettségüket, de azt is, hogy mennyire képezik le az adott kor társadalmát. Életszagú közösségből építette fel Egyházát, nem válogatott nemek, társadalmi osztályok szerint, hanem a mélyre evezett.

Amikor sok sebből vérző Egyházunkra tekintünk, egyre inkább világosabbá válik Jézus küldetése: „Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem, hogy a bűnösöket.”

hirdetés

Szükségünk van a szenvedélybetegekre, a keresőkre, a kételkedőkre, a csalódottakra, a szegényekre, a menekültekre, pride-on vonulókra, mert az ő lelki vívódásaikra, szenvedéseikre kell választ adnunk. Választ az Evangéliumból és olyan életpéldákból, akik felismerték gyógyulásuk útját, Jézus Krisztust.

Amikor a 777blog munkájához, szerény képességeim szerint igyekeztem kapcsolódni, egyik legfontosabb célomnak azt tekintettem, hogy segítsek a lelki vakságban szenvedőknek, a hitükben elbizonytalanodottaknak.

Ehhez a munkához ma is szükség van Jézus hívó szavára, „Kövess engem”, és rajta keresztül olyan apostoli lelkületű emberekre, akik észreveszik a küldetés fontosságát, az Örömhír továbbadását és megmutatják az Isten irgalmas arcát mindenkinek.

Bese Gergő Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás