2017. 06. 21.

Olvass! 3in1 könyvajánló a 777-től Neked

Hurrá itt a nyár! Talán most több időnk van olvasgatni. Lassan nem kell több vizsgára készülni, ki lehet ülni a kertbe vagy a parkba, és ha szerencsések vagyunk, sok időt töltünk autóban vagy repülőn vagy bármilyen közlekedési eszközön – amit jó esetben nem mi vezetünk! Nosza rajta, olvassunk hát! Három olyan könyvet ajánlok, ami biztos lenyűgöz, legyél épp a strandon vagy a nagyinál.

A strandos… – Megváltó szeretet
Francine Rivers regénye egyszerűen fantasztikus. Minden keresztény lánynak érdemes elolvasnia, és bár nem rövid olvasmány, garantáltan gyors, ugyanis letehetetlen. (Persze a romantikusabb történeteket kedvelő fiúk se hagyják ki!)
Nem tudom, ismeritek-e Ozeás próféta könyvét az Ószövetségből? Isten az ő történenét keresztül mutatja meg hűségét: Ozeástól azt kéri, hogy egy prostituáltat vegyen feleségül, tőle legyenek gyermekei, hozzá legyen hűséges, neki mutassa meg szeretetét. Amint Isten is hűséges hozzánk és szeret minket, akkor is, ha elfordulunk tőle vagy bűnös életet élünk.
Michael Hosea is “Istent játszik” ebben a regényben az 1850-es évek Amerikájában: feleségül veszi Angelt (vagy Sarah-t? Vagy Tirzah-t?) és a lány minden ellenállása ellenére szereti őt. Angel kislány kora óta prostituált, egész életében hasznot akartak húzni belőle, a testéből. Szerinte nincs is más, csak a teste. De szép lassan rá kell ébrednie, hogy Hosea nem emiatt akarja őt. Önzetlen közeledése meglepi Angelt, kezelni sem tudja, olyannyira, hogy többször megszökik tőle! Végtelenül izgalmas történet, sok-sok fordulattal (majdnem elfelejtettem leszállni a buszról!), amit néhány része miatt csak erős idegzetűeknek, 18 év fölöttieknek ajánlok. De nekik mindenképp!

A vérlázító… – Csűrcsavar levelei
Igen, az általam használt jelző nem igazán összeegyeztethető a cuki kisördöggel, aki C. S. Lewis könyvének borítóján szerepel. Egy lelkigyakorlaton szoktuk hirdetni ezt a könyvet, és most jöttem rá, hogy mekkora hibát követünk el, amikor kis viccesen idézünk belőle. Halálosan komoly szerintem ez a könyv. Állandóan AHA-élményem volt, amikor olvastam, és közben forrott bennem a vér, futkosott a hideg a hátamon, fel voltam háborodva.
Csűrcsavar, egy tapasztalt kísértő (gonosz, sátán, ördög, aminek szeretnéd hívni) írja leveleit kezdő “beosztottjának”. Tanítja őt kísérteni, eredményeket elérni, az Isten ellen harcolni. Részletezi az emberek gyenge pontjait, hozzáállásukat az Istenhez, az imádsághoz, a szexuális kísértésekhez, felebarátaikhoz…
Elképesztő, hogy mennyire magamra ismertem több helyen. Egy atya javasolta amúgy, hogy ne olvassam ezt a könyvet, mert érdemesebb inkább az Isten jóságáról és nagyságáról olvasni – részben osztom is a véleményt. De őszintén szólva: ez a könyv segített felismerni, hogy mennyire fontos imádkozni a kísértések ellen – előtte, közben, utána, egyszerűen MINDIG. Elképesztő, hogy mennyi mindenben és milyen aktívan működik körülöttünk a gonosz.

A múltidéző… – Megkínozva Krisztusért
Na, ez nem egy lányos könyv volt. Nem mintha előre nem tudtam volna, de szólok nektek is. A történet, amely 100%-ban valós, a kommunizmus idejében játszódik Romániban. Nincs is messze, ugye? Mégis nagyon nehéz elképzelni, hogy valóban megtörténhetett… hogy emberek ilyen kínzásokra képesek. Ez is egy 18-as karikás könyv, olyanoknak, akik nem riadnak vissza a félelmetes és sokszor undorító dolgoktól. Ami mindezt ellensúlyozza az nem más, mint ahogy Richard Wurmbrand, az evangélikus lelkész kitart a hite mellett, hirdeti Jézust élete kockáztatásának árán, ahol csak tudja. Régebben a Mélységekben járatta őket című könyvét is olvastam, az sem egy könnyű olvasmány. Tényleg voltak a történelemben olyan időszakok, amikor eszüket vesztett emberek kínozták a hozzájuk hasonlókat. Csak azért, mert ez volt az utasítás, és mert keresztények voltak. És mennyien haltak meg… és mennyien törtek meg, és adták fel társaikat, Istenüket. A könyvben leírt fizikai hatások következtében nem is csoda. Hihetetlen, és hihetetlenül hosszú valóságról szól ez a kis könyv. Nem egy strandos olvasmány, de több leszel általa, és megtanulsz hálát adni a saját, azért eléggé kényelmes életedért, valamint imádkozni mások kemény sorsáért.

Három teljesen más könyv, nekem mégis mindegyik tetszett. Olvassatok, tájékozódjatok, ajánljatok nekünk szerzőket, műveket. Könyvekből sosem elég!

hirdetés

Az első két könyv megvásárolható a Harmat Kiadónál (Megváltó szeretet; Csűrcsavar levelei), Richard Wurmbrand könyve pedig nem elérhető az általunk ismert források szerint. PDF-ben a hajnalcsillag.net oldalról letölthető. A 777 nem vállal felelősséget a szerzői jogokkal kapcsolatosan.

Könyvajánló Téglásy Nóra
hirdetés

3 hozzászólás

 • Válasz Benkő Mária 2017. 06. 22. 06:49

  Én szeretettel ajánlom, Gárdonyi Géza: Az én falum c. novellás kötetét.

 • Válasz H.-N. Gabriella 2017. 08. 18. 21:27

  Francine Rivers könyvek
  Corrie ten Boom: A menedék
  Bolyki László: Kegyelem és kalmárszellem
  Liu Csen-Jing: A mennyei ember

 • Válasz Vágvölgyi Gergely 2017. 08. 19. 16:36

  A menedék című könyvről már írtunk is! 🙂
  https://777blog.hu/2016/12/14/igazi-menedek/