2017. 06. 10.

Hősként tisztelik a katolikus fiút, aki a londoni terrortámadásban egy nő megmentése közben vesztette életét

Ignacio Echevarria (képünkön) aközben halt meg, hogy egy terroristák által megtámadott nőn próbált segíteni a London Bridge-nél. Katolikus vallását gyakorló hívő ember volt, aki mindig is kiállt az elesettek mellett.

A 39 éves Ignacio a szombati támadás nyolc halálos áldozata között volt. Az első beszámolók szerint egy nő segítségére sietett, a gördeszkáját fegyverként használva.

Nővére, Izabel így írt róla a közösségi médiában: „Ignacio, a fivérem, szembeszállt a terroristákkal, és életét vesztette mások életének védelme közben.. ” Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök szerint a férfi a „hősies és példaadó viselkedéséről” maradjon emlékezetes, és kérte, hogy tüntessék őt ki a polgári érdeméremmel.

Joaquin, Ignacio bátyja az El Mundo spanyol napilapnak nyilatkozta, hogy

hirdetés

Echeverria sosem hagyta ki a vasárnapi misét.

Egy barátja egy másik újságnak azt mondta, az érintett egy olyan ifjú katolikusokból álló közösséghez tartozott, akik hetente összegyűltek Madridban, hogy segítsenek a legelesettebbeken. Echeverria Londonban, a HSBC pénzmosás-ellenes csoportjánál dolgozott.

Christine Archibaldot, egy 30 éves kanadai katolikust is megöltek a támadásban.

Az Archibald család, a Brit Kolumbiai Castlegar-beli Szent Rita-közösség tagjai közzétettek egy nyilatkozatot, amiben Christine-t olyan embernek olyannak írják le, akinek „szívében mindenkinek volt hely és erősen hitte, hogy minden embert értékelni és tisztelni kell”.

„Ezt a hitet élte meg a hajléktalan menhelyen végzett munkájában, mielőtt Európába ment volna, hogy a vőlegényével legyen.”

„Egyáltalán nem tudta volna megérteni azt az érzéketlen kegyetlenséget, ami a halálát okozta.

Kérlek, lépj a nyomába azzal, hogy a közösségedet egy jobb hellyé teszed. Ajánld fel az idődet és a munkádat vagy pénzadományt egy hajléktalanmenhelynek. Mondd meg nekik, Chrissy küldött téged.”

A nyilatkozat kiadása óta a #Chrissysentme [’#Chrissyküldöttengem’ – a szerk.] sok helyen felbukkant a közösségi médiában azok részéről, akik a Castlegar jótékonysági szervezeteknek adományoznak Christine tiszteletére. A fiatal hajléktalanokkal foglalozó Torontói Lakásszövetség és a Vancouveri Lakásszövetség külön megköszönte az azóta érkezett ajándékokat.

„Mélyen megindított minket a #Chrissysentme mozgalomnak a londoni támadások tragikus erőszakára adott válasza.” – nyilatkozta Kristy Hayter, a Vancouveri Lakásszövetség munkatársa a The Catholic Registernek.

A terroristatámadás egy kamionos gázolással indult a London Bridge-n, majd a három férfi elhagyva a járművet vérengzésbe kezdett a Borough Market népszerű étterem és bár közelében, mely egy elszigetelt környéken, a folyó déli partjánál fekszik.

Christine éppen vőlegénye előtt sétált, amikor elsodorta a kisbusz. A rendőrök három elkövetővel a helyszínen végeztek. Chrissy tovább él szülei, Greg és Barbara Archibald; valamint két nővére, Kathryn Fairbank és Caroline Stuart; és a vőlegénye, Tyler Ferguson szívében.

 

Fordította: Tóth Letícia és Berzai Péter

A cikk forrása: Catholic Herald

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás