2017. 06. 06.

#csakegygondolat – Azt tegyétek, amit belül hallotok!

Nem tudom mióta díszeleg a felirat, de én csak pár hete fedeztem fel: “Azt tegyétek, amit belül hallotok!” – olvassuk graffitit, a budapesti Móricz Zsigmond körtéren a 6-os villamos végállomásán.

Nem szeretem a közös tulajdonainkat elcsúfító graffitiket, (még akkor sem ha néha pozitív üzenetet hordoznak) de a fenti képen is látható mondat most különösen megtetszett és elgondolkodtatott. Talán van egy szabadabb értelmezése is, de nekünk keresztényeknek éppenséggel mást jelenthet a mondat.
„Azt tegyétek, amit belül hallotok!” – Hallok-e egyáltalán valamit? Mit is hallok belül? Odafigyelek-e rá? Kérem-e a Szentlélek vezetését? Megvizsgálom-e amiket kapok, hogy valóban a Szentlélek indíttatása-e? Van-e elég bátorságom, kitartásom hogy véghez vigyem az indíttatásokat és nem csak akkor, mikor minden happy? Ilyen és hasonló gondolatok jártak a fejemben miközben felszálltam a villamosra és folytattam utamat a város pörgésében. Majd a pünkösdi imaesten megütötte egy mondat a fülemet:

hirdetés

“Ha Lélek szerint élünk, Lélek szerint is járjunk.” (Gal. 5,25)

Szent Pál máshogy fogalmazta meg és nem a villamosmegállóra fújta fel, de a lényeg ugyan az: cselekedjünk a Lélek szerint, tegyük azt, amit belül hallunk! Pünkösd elmúltával aktuálisabb is mint máskor: mi is induljunk a tanítványokkal együtt a hétköznapokba, és a Lélek gyümölcseiben (szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás) növekedve cselekedeteinkkel is tegyünk tanúságot Róla!

Legyünk a hétköznapok apostolai a környezetünkben tetteink által és kérjük a Szentlélek vezetését, hogy legyen elég bátorságunk és erőnk a jót tenni akkor is, mikor semmi kedvünk hozzá és gyengének érezzük magunk!

Forintos Bence

#csakegygondolat
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás