2017. 05. 25.

Vatikáni Bizottság: Medugorje nem az ördögtől való

További részletek a Medugorje Bizottság jelentéséből: a szervezett zarándoklatok tiltását fel kell függeszteni, a látnokok beszámíthatóak és nem befolyásolták őket a ferencesek vagy a plébánia.

A Szentszék által megbízott szakértői csoportot – egy meg nem nevezett hírforrás szerint – az első hét Mária-jelenés hitelessége meggyőzte, az azt követő jelenések azonban nem – jelentette a kath.net.

A vatikáni szakértők az elmúlt hét keddjén nyilvánosságra hozott jelentésében még több minden áll, amit a katolikus ügynökségek még nem vettek figyelembe, ezért még a nyilvánosságra nem hozott vizsgálati jelentésekből kiszivárogtatott információkat tudjuk publikálni. Ilyen a hat fiatal látnok pszichikai beszámíthatóságára vonatkozó vizsgálatok eredménye és az, hogy a jelenések meglepték őket.

hirdetés

Ezen kívül megvizsgálták azt is, hogy sem a ferencesektől, sem a plébániáról, sem egyéb emberektől nem érkezett befolyásolás a látnokok irányába, ami szintén előre lendítheti Medjugorje ügyét.

A bizottság emlékeztetett arra is, hogy a látnokokat korábban a rendőrség őrizetbe vette és halálosan megfenyegette.

Mindenesetre figyelemre méltó, hogy a bizottság kijelentette: a jelenések nem az ördögtől valók.

Szintén örömteli hír, hogy a bizottság ajánlja a szervezett zarándoklatok tiltásáról szóló rendelkezés felfüggesztését.

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Grain Andras 2017. 07. 27. 13:33

    Elgondolkodtató. A jelenések még a nyolcvanas évek Jugoszláviájában 1981. nyarán történtek. Jól emlékszem, hogy a tévéhíradó beszámolt róla. Gyerekek mondták el, hogy a Szűz Mária jelent meg nekik, és általuk sírva, arra kérte az embereket, hogy imádkozzanak és engeszteljenek, mert ennek hiányában szörnyű testvérháború fog kitörni. Akkor egy európai háború kitörésének eshetősége teljesen valószerűtlennek, és hihetetlennek tűnt. Nem beszélve Jugoszlávia békés népeinek egymás elleni háborújáról. Az emberek nem vették komolyan az üzenetet, a jelenések üzenetére semmit nem változtattak életvitelükön. Így telt el 10 év, 1991-ben pedig kitört a véres, borzalmas és felfoghatatlanul kegyetlen délszláv testvérháború. Bármilyen hihetetlen is, de mindez dokumentált tény.