2017. 04. 10.

Olvasnivaló nagyhétre!

Két könyvet ajánlok azoknak, akik nem tudnak mit kezdeni a hirtelen jött szabadidővel, mert erre a hétre bezárt az iskola/munkahely/szanatórium, és még a wifi router is épp most adta meg magát, a pláza pedig messze van. Egyszóval azoknak, akik újra vissza szeretnének térni  az olvasás ősi hagyományához.

Nemrég feltette nekem valaki a kérdést, hogy mit ajánlok lelki olvasmányként a nagyheti felkészülésre. Íme két ötlet!

hirdetés
  1. Nick Page: A leghosszabb hét című könyvében ír Jézus passiójáról azoknak, akik szeretik a kötetlen hangvételű tudományos-ismeretterjesztő munkákat. Sodró stílusban, néhol humorosan ír Jézus utolsó hetéről, megmagyarázva olyan részleteket, amiket ezerszer olvastunk az evangéliumban, de sosem értettünk igazán. Hogyan zajlott pontosan az utolsó vacsora, mi történt a Getszemáni kertben, és hogyan lehetett Facebook nélkül összehívni a Főtanácsot éjnek évadján? Ezek, és még sok más érdekes részlet kiderülnek a könyvből!
  2. Emmerich Anna Katalin ágostonrendi apácának misztikus látomásai Jézus kínszenvedéséről. Ez a könyv jóval megrázóbb, mélyebb, “lelkibb” olvasmány az előzőnél. Egy egyszerű, 19. századi apácának Isten megadta a kegyelmet, hogy napról napra megmutassa neki az utolsó hetek történéseit. Hitelességét alátámasztja, hogy az egyszerű származású apáca olyan fokú ismeretét árulja el a bibliai helyeknek, személyeknek és szokásoknak, ami a legnagyobb bibliatudósokat is megszégyeníti. Az ő látomásai alapján készítette Mel Gibson Passió című filmjét, belevéve olyan jeleneteket, amelyeket nem említ az evangélium. Nekem sokat segített a húsvéti készületben!

Szóval wifi kikapcs, főzz egy jó kávét/teát/limonádét, válaszd ki a legkényelmesebb fotelt a lakásban, és jó olvasást!

Hodász András

#csakegygondolat Hodász András
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás