2017. 04. 07.

A humor összefér a kereszténységgel? – Egy kegyes kétbalkezes naplója

Talán nem mondok újat azzal, hogy a nevetés jótékony hatással van az egészségre. Így van ezzel Adrian Plass brit író is, aki leginkább humoros keresztény könyveiről híres, de ezen kívül ír komoly hangvételű regényeket, elbeszéléseket, illetve Biblia-kommentárokat is. Lehet-e humoros formában írni a keresztény életről? Hány gumimaci egy igehirdetés? Mozdítható-e hittel a gémkapocs? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ, ha elolvassuk az Egy kegyes kétbalkezes naplója című könyvet.

A cím nagyon találó. A könyv segítségével belecsöppenünk Adrian és családja mindennapjaiba, melyben jelentős szerepet kapnak barátaik, ismerőseik és szomszédjaik is. Középpontjában a hit és a kereszténység áll, de olyan esendő emberi módon, hogy nem lehet mosolygás vagy nevetés nélkül megállni.

hirdetés

Adrian Plass hihetetlen humorral világít rá a keresztény ember problémáira, mint például, hogy miként elmélkedjen reggelente hasznosan az ember? Ugyanis másokhoz hasonlóan, Adriannak is számos válaszra váró kérdése van a helyes keresztény élettel kapcsolatban. Az egyik ilyen fontos kérdés számára, hogy mit jelent kereszténynek lenni a világban.

A naplóban jelentős szerepet kap a hit, a család, a templomba járás, a szeretet, a félelem, és a képmutatás is. Ezekről Adrian szemszögén keresztül olvashatunk. A sorok között megbújnak elgondolkodtató bölcsességek. És a vicces jelenetek mögött ott rejtőzik az örök tanulság, hogy pozitívan kell nézni az életet és az aggódás helyett bízni kell. Adrian naplóján keresztül megmutatja, hogy minden helyzetnek van humoros oldala, és mindig meg lehet találni a pozitív nézőpontot.

És hogy miért olvasd el?

Ebben a könyvben az a jó, hogy mindegy, hogy keresztényként, vagy nem keresztényként olvasod, hatással van rád. Ha nem keresztényként, legfeljebb nevetsz egy jót rajta és jobb lesz a hangulatod. Ha pedig keresztényként, két nevetés között el is gondolkodsz az olvasottakon.

Gergely Kinga

Kapható a Harmat kiadó honlapján: http://www.harmat.hu/uzlet/egy-kegyes-ketbalkezes-naploja/

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás