2017. 01. 05.

Szentmise a felhők fölött

Iron man reverendában, avagy “az egyház Bear Grylls-sze”: a zaol.hu mutatta be Arányi Zoltán atyát, aki extrém hobbikkal rendelkezik, miközben áldozatosan végi papi szolgálatát. 

A zaol.hu szimpatikus cikkben mutatta be Arányi Zoltán nagykanizsai káplán atyát, akit 2014-ben szenteltek pappá. Az atya izgalmas sportokat űz: a hosszú kerékpártúrákon kívül hegymászással is tölti szabadidejét, számos 3000 méternél is magasabb csúcsot hódított már meg testvérével együtt.

A lapnak Zoltán atya elmondta, hogy hobbijait a teremtett világ iránti szeretete ihlette, gyakorlatilag minden a madarak iránti érdeklődéssel kezdődött. Mára tapasztalt hegymászó és a bushcraft, azaz a legnehezebb körülmények közötti túlélés értője. Olyan praktikákat ismer és alkalmaz, amelyeket a közismert Bear Grylls-féle tévéműsorokban láthatunk: tudja, hogyan kell a pocsolya vizéből iható vizet előállítani, ért a menedéképítéshez és esőben is tud tüzet csiholni.

hirdetés

Zoltán atya elmesélte azt is: a csúcsokon imádkozni szokott, sőt, egy erre alkalmas csúcshódításkor a körülöttük hömpölygő felhők között, a tengerszint felett több mint háromezer méterrel mutatott be szentmisét, melyen testvére ministrált. Beszélt arról is: a legmagasabb csúcsokon az emberi teljesítmény adta büszkeségen kívül elsősorban nyugalmat érez.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás