2016. 12. 30.

A legjobb évem nem januárban kezdődött

Valami bűzlik az újévi fogadalmak körül. Pár éve kezdtem el fogadalmakat írni, és évről évre egyre kevesebb dolgot írok fel az elérendő céljaim listájára. Nem, nem azért, mert mindet megvalósítottam volna, hanem egészen más okból.

A mai napig nem tudom felfogni a szilveszteri ünneplés lényegét. „Új év, új kezdet”, reménykedünk benne, de nem törlődik semmi, amit az előzőben megbántunk volna és nem feltétlenül leszünk jobbak csak azért, mert írunk egy fogadalmat. Nem akarom kárhoztatni a fogadalmakat, hiszen jó dolog összegezni, hogy mit is akarunk elérni az életben, de ne sűrítsünk be minden célt egyetlen évbe.

Emlékszem, az első listámra felírtam mindent, ami eszembe jutott. „Megtanulok vezetni, varrni, franciául…stb.” Természetesen nagyon csalódott voltam, amikor a következő év januárjában elolvastam a kis listámat és láttam, hogy semmit sem pipálhatok ki róla. Ennek hatására gondoltam egy merészet és csak annyit írtam a lapra, hogy Boldog akarok lenni. Nem azért, mert olyan szomorú voltam, hanem ezt tartottam a legfontosabb elérendő célomnak. Nem akartam egy lista miatt stresszelni, nem akartam egy évet adni magamnak a változásra, vagy arra, hogy megtanuljak egy nyelvet. Fejlődni akartam és megtalálni azokat a dolgokat, amik boldoggá tesznek. Érdekes módon életem legboldogabb éve nem januárban kezdődött, hanem szeptemberben. Igaz, eljártam franciára és többet sportoltam (utóbbi minden évben fent van a listámon), de nem feltétlenül ezek miatt voltam boldog. Legjobb (általam meghatározott) évem elején leraktam egy terhet Isten kezébe és ez teljesen felszabadított. Átadtam az irányítást Neki és szinte szárnyaltam.

hirdetés

Természetesen ez nem azt jelentette, hogy nem voltak nehézségeim, a régi félelmem visszakacsintott még rám néha. De alapvető változás következett be a hozzáállásomban, ami az újra felbukkanó akadályokban a segítségemre volt. Ez a rövid blog arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy szilvesztertől függetlenül is megtalálhatjuk az új kezdetünket, azt a bizonyos fehér lapot. Ne keseregjünk a tavalyi fogadalmunk felett, hanem kezdjünk egy saját időszámítást Vele, aki nem csak egy évre tervez velünk.

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás