2016. 12. 07.

Mégsem lesz nagypénteki szabadnap?

Októberben néhány napig vezető hír volt a miniszterelnök azon bejelentése, miszerint a kormány arra készül, hogy munkaszüneti nappá nyilvánítja nagypénteket. Most úgy tűnik: egyelőre még várnunk kell erre…

Orbán Viktor miniszterelnök október közepén jelentette be: a kormány új munkaszüneti nap bevezetését határozta el, a jövőben nagypénteken országos munkaszüneti nap lesz. A bejelentést kisebb gazdaságpolitikai vita követte (a 777 vonatkozó cikke itt olvasható), összességében azonban jelentős visszhang nélkül, pozitív fogadtatás mellett vette tudomásul az ország a hírt. A tervek szerint az új szabadnap már 2017-ben járt volna.

A vonatkozó törvényjavaslatot november közepére írta meg három képviselő, a kereszténydemokrata Semjén Zsolt, valamint a fideszes Balogh Zoltán és Varga Mihály (mindhárman egyben a kormány tagjai). Az előzetes napirendi javaslat szerint a javaslat általános vitájára csütörtökön, míg részletes bizottsági vitájára jövő hétfőn került volna sor az Országgyűlésben.

hirdetés

Az ügy hétfőn vett váratlan fordulatot, amikor a Fidesz frakció javaslatára az Országgyűlés levette napirendjéről a törvénytervezetet. A Ház tervezett munkarendje miatt jelenleg úgy tűnik, 2016-ban már nem lesz elfogadott törvény a nagypénteki munkaszüneti napról.

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás