2016. 11. 09.

Mi lesz veled, Amerika?

Valóságos sokként éli meg a világ egyik része, hogy Donald Trump lesz az Egyesült Államok 45. elnöke. A mai nap legnagyobb pozitívuma mindenképpen az, hogy véget ér a másfél éve tartó, egészen félelmetes gyűlöletkampány Trump és Clinton között.

Nem feladatom, és nincs is elég tudásom megállapítani, hogy milyen elnök lesz Trump. Azonban azt bátran kimerem jelenteni, hogy az Egyesült Államokra nézve intő jel, hogy két ilyen elnökjelöltet sikerült prezentálni. Sem a republikánusok nem lehetnek büszkék Donald Trumpra – a győzelem ellenére -, sem a demokraták Hillary Clintonra. Két olyan ember közül választhattak az ország polgárai, akik közül egyik sem példakép, és feltehetően egyik sem a jó irány. Ahogy a 777 egyik olvasója tökéletesen megfogalmazta: „Az egyik a bűnössel szembeni gyűlöletet, a másik a bűn szeretetét hirdeti. Lehet választani, melyik a keresztényibb.

hirdetés

Azok, akik most Trump győzelmét vizsgálják alaposan, és az új milliárdos elnök „zsenialitását” boncolgatják, a rossz térfelet nézik. Mert Donald Trump leginkább azért lehet az Egyesült Államok következő elnöke, mert Hillary Clinton állt a másik oldalon. Az emberek nem Trump mellett álltak, hanem Clinton és a politikája ellen. A liberális maszlagra, az egyenjogúságnak hazudott romlásra, a régi értékek semmibe vételére mondtak nemet.

Tegnap este a világ egyik nagyhatalmának polgárai két rossz közül választhattak, és ők a kisebbik rossznak adták a bizalmat. Clintonnak így nem lesz lehetősége szélsőségesen liberális gondolatait törvényekké emelnie, nem enyhítenek a már amúgy is csapnivaló abortusztörvényen, nem a „neked bármit szabad elv” katasztrófája köszönt rá az országra. Helyette kaptak egy adócsaló őrültet a nyakukba, de talán ez még így is a szerencsésebb verzió.

Nekünk pedig, akik fejünket fogtuk az elmúlt másfél év gyűlölettel teli kampányát látva, eljött a cselekvés ideje. A fejekről le kell emelni a kezeket és össze kell kulcsolni őket. Ez mentheti meg Amerikát, ez mentheti meg az amerikaiakat. A világnak szüksége van egy erős, keresztény értékeket gondoló és képviselő Egyesült Államokra, amely nem a demokráciaexportot, nem a kereszténynek hazudott agressziót, hanem a tényleges békét és igazi értékeket képviseli. Úgy legyen!

Martí Zoltán

Blog Martí Zoltán
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás