2016. 11. 09.

Enciklikát kellene kiadni a gender elmélettel szemben

Wim Eijk, az utrechti egyházmegye római katolikus bíborosa szerint a gender elmélettel szemben meg kell védeni az embereket, ezért üzent Ferenc pápának is: enciklikát kell kiadni a véleménye szerint


Wim Ejk holland bíboros szerint „meg kell óvnunk az embereket, még a szülőket is a gender elmélettől, akik másról nem is hallanak.”  Mindeközben szerinte még a katolikusok is elfogadják a gender elméletet.

Eijk bíboros aggodalmát fejezte ki az eutanázia terjedése miatt is, szerinte Hollandiában mára ez lett a normális, szinte természetessé vált. Ezzel állította párhuzamban a gender elméletet, amely magyarra lefordítva talán a „társadalmi nemet” jelent. Többek között a gender elmélet szorgalmazza, hogy az emberek saját maguknak választhassanak nemet, életük bármelyik szakaszában.

hirdetés

Wim Eijk bíboros úgy látja, hogy egy nagyon intoleráns társadalomban élünk: „Habár mindenki a toleranciáról beszél és állítja, hogy minden egyén szabad, szabadon gondolhat, amit akar, azonban a gyakorlatban az embernek el kell fogadnia, hogy a testéről alkotott kép megváltozhat. Aki pedig azt mondja, hogy ez az út morálisan nem jó, azt kiközösítik. „

Egyet kell érteni a modern elméletekkel, vagy kiközösítik. Ez a világnézet beszivárog az egyetemekre, a parlamentbe, a közösségi médiába. Ezzel szemben a keresztényeknek szorgalmazni kell a gondolati szabadság megőrzését, hogy a jövőben elkerüljék a zaklatásokat vagy akár a börtönt.

(Ferenc pápa is többször elítélte a Gender – elméletet, ahogyan az enciklikájában, a Laudato Si-ben is olvasható.)

Bese Gergő Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás