2016. 10. 28.

Csaba testvért lenyűgözte a székely sörgyár

A Csíki Sör csíkszentsimoni gyárába látogatott Böjte Csaba testvér – számolt be róla a Facebook-oldalán. Az árvákon segítő ferences szerzetest lenyűgözte az egyre népszerűbb sör műhelye, szerinte ha minden termék ilyen minőségi lenne a székelyek nem elmennének, hanem visszatérnének anyaországukba.

„Nemrég meglátogattam a csíki sörgyárat. Engem nem csak a kedves fogadtatás, hanem az a XXI. századi technológia is meglepett, mellyel készítik Székelyföld egyiklegkeresettebb nagykövetét, a Csíki Sört! Utána mikor fent a sörbárban megkóstoltam a különféle, finomabbnál finomabb, helyben készült söritalokat, akkor még jobban meglepődtem!

Igen, ha Székelyföldön minden amit készítünk ilyen jó, színvonalas lenne, akkor egészen biztos, hogy a fiataljaink nem elmennének, hanem a kint szerzett barátaikkal visszajönnének Székelyföldre!

Tudom, sokan megkérdezik, hogy egy szerzetesnek mi köze van a sörhöz, mit keres egy sörgyárban?! Bajorország a sör egyik fellegvára, fővárosukat Münchent a szerzetesekről nevezték el (mönch -szerzetes). Nagyböjtben kenyéren és vízen böjtölő jó szerzetes atyák terjesztették el Európában a folyékony kenyeret! A csendes munkás életet élő férfiak hamar rájöttek, hogy ha a kenyérhez szükséges alapanyagokat bölcsen, okosan összekeverik, akkor a hosszú böjti szentidő nem tűnik olyan hosszúnak! Akkoriban mindenki járt templomba, a szerzetesek meg jószívűek voltak, így a keresztény hittel nagyon hamar elterjedtek mindenfelé az egymással versengő jobbnál – jobb, nagyszerű söritalok!

Egy Csíkban felnőtt szerzetes barát, egészen biztos, hogy Csíki Sört fogyaszt és azt is ajánlja testvéreinek mértéktelen szeretettel, mértékkel való fogyasztásra! Csaba t.”

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás