2016. 10. 16.

BUDAPESTI VÁROSMISSZIÓS NAPOK – Október 20-23.

„Ahol az Úr Lelke, ott a szabadság!”( 2Kor 3,17)

A nagy sikerű tavaszi közös misszió után idén október 20. és 23. között ismét együtt tesz tanúságot a főváros lakói előtt több katolikus közösség, rend és plébánia. Az ’56-os forradalom emlékhetében a fő téma természetesen a szabadság, a célcsoport pedig a fiatalság. A misszió központi területe a Belső-Józsefváros és a Bakáts tér, olyan környék, ahol rengeteg egyetemista és középiskolás megfordul. A misszió az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye támogatásával zajlik, és része a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítésének.

Tekintsük át a programot kedvcsinálóként! A misszió most is imádságos előkészítéssel kezdődik: október 20-án, csütörtök déltől 24 órás dicsőítést tartunk a Bakáts téri templomban. Néha eszünkbe jut, hogy milyen jó lenne egy éjszakát egyszer átvirrasztani az Úrral. Most itt a lehetőség! A dicsőítésbe ágyazva csütörtök este a Cor et Lumen Christi Közösség „Tűz és Fény” címmel tart szentségimádást buzdításokkal, személyes közbenjárással. Ugyanaznap estére Sajgó Szabolcs jezsuita atya hirdetett Szemlélődő Imaiskolát a Párbeszéd Házába olyanoknak, akik már elkezdték az imádkozó életet.

Pénteken délután missziós kávéház nyílik fiataloknak a Reviczky utcában, a Krisztus Király Plébánia udvarán. Klubkoncertek, tanúságtevő pódiumbeszélgetések, és várhatóan oldott hangulat várja az ide betérőket. Közben délután missziós menet indul a Józsefvárosi Plébániától, az események helyszíneit érintve. Péntek este még két lelki program várja az érdeklődőket a Mária utcai jezsuita templomban: fél nyolctól Taize-i imaóra lesz, kilenctől pedig „Nightfever” címmel tart missziós szentségimádást fiataloknaka Regnum Christi Közösség.

Másnap, szombaton kettőkor nyit ki újból a missziós kávéház, s ugyanekkor veszi kezdetét a közelben a Központi Szabó Ervin Könyvtár előtt az az utcai evangelizáció, amelyet a Szent András Evangelizációs Iskolaszervez. Az evangélium üzenetének megjelenítése zenével, tanúságtételekkel, képekkel és mozgásokkal, változatos módokon történik majd. Este hat órakor kezdődik a Párbeszéd Házában az Ifjúsági TŰZ Evangelizáció a Fúzió Közösség szervezésében. Itt az igazi belső szabadságról beszélnek fiatalok fiataloknak személyes történetek útján, sok dicsőítéssel. Később, este fél nyolctól szentmise és bűnbánati vigília lesz a Taize-i Közösség részvételével a Mária utcai templomban, a jezsuiták szervezésében.

Október 23-án két szentmise szerepel a programban, ahol hálát adnak az ’56-os forradalomért és annak hőseiért. Reggel 9-től a Horváth Mihály téri plébánián a cselekvő részes, Baranyai László atya tanúságtételét is hallhatják. Este 8-tól a Mária utcai jezsuita templomba főként az egyetemistákat várják.

Az eseménysorozat minden programja ingyenes. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt, és remélik, hogy minél többen találkoznak majd a valódi belső szabadság ma is élő forrásával, Jézus Krisztussal.

Október 20., csütörtök:
• 12.00: 24 órás dicsőítés a Bakáts téri templomban (Bp., IX., Bakáts tér 13.)
Szeretettel várjuk mindazokat, akik szeretnének elmerülni Isten imádásában!
>> Szervező: Boczkó Zsolt (Cursillo Mozgalom)

• 18.00-21.00: „Tűz és Fény” – Találkozás az élő Jézussal! Egy este Isten életet átformáló jelenlétében. Szentségimádás dicsőítéssel és közbenjárással a Bakáts téri templomban. Tapasztald meg!
>> Szervező: Cor et Lumen Christi Közösség, Nyuli Gábor és Borbála

• 20.30-22.00: Szemlélődő Imaiskola a Párbeszéd Háza kápolnájában (Bp. VIII., Horánszky u. 20.)
Szeretettel várjuk mindazokat, akik személyes imatapasztalattal bírnak, s azt szeretnék elmélyíteni!
>> Szervező: Jezsuiták, Sajgó Szabolcs SJ

Október 21., péntek:

• 24 órás dicsőítés folytatólag, déli 12 óráig (Bakáts téri templom)

• 17.00: Missziós Menet
Gyülekező és közös szentmise a Józsefvárosi nagytemplomban (Budapest VIII., Horváth Mihály tér). A szentmisén való részvétel is a program része!
Missziós menetet tartunk azokon a területeken, ahol a Városmisszió zajlik. Célunk, hogy imádkozzunk ezeken helyeken, és egyben tanúságot is tegyünk Jézusról. Ima és rövid eligazítás után megyünk ki az utcára zarándok-kereszttel és Bibliákkal.
>> Szervező: Új Aratás Közösség, Bartha Angéla szociális testvér

• 16.00-22.00: Missziós Kávéház a Krisztus Király Plébánia udvarán (Bp. VIII., Reviczky u. 9.)
Hangulatos, fiatalos hely, ideális egy jó beszélgetéshez, megpihenéshez, ahol alkalom nyílik a kereszténységgel való ismerkedésre is. Közben élő zene, pódiumbeszélgetések, játékok…
>> Szervező: Végh Zoltán, Fúzió Közösség, Újszó Közösség

• 19.30-20.30: Taize-i imaóra a Mária utcai jezsuita templomban (Bp. VIII., Mária u. 21.)
>> Szervező: Bálint Anna, Taize-i Közösség

• 21.00-23.: „Nightfever” szentségimádás fiataloknak a Mária utcai jezsuita templomban
Zenés ifjúsági ima az Oltáriszentség jelenlétében és több száz égő mécses meghitt fényében. Lehetőség mindenkinek az élő Jézussal való találkozásra! Gyónásra és atyákkal való lelki beszélgetésre végig lehetőség van az est folyamán.
>> Szervező: Regnum Christi Közösség, Marton Fabiola

Október 22., szombat:

• 14.00-17.00: Missziós Kávéház a Krisztus Király plébánia udvarán (Bp. VIII., Reviczky u. 9.)

• 14.00-17.00: Utcai evangelizáció a Fővárosi Szabó Ervin könyvtár előtt (Bp. VIII. Szabó Ervin tér)
Az evangélium üzenetének megjelenítése sokféle módon, kreatív formában, zenével és tanúságtételekkel, az egész országból verbuválódott gyakorlott és lelkes szolgáló csapattal.
>> Szervező: Szent András Evangelizációs Iskola, Arm Katalin

• 18.00-22.00: Ifjúsági TŰZ evangelizáció a Párbeszéd Házában (Budapest VIII., Horánszky u. 20.)
A Szabadság egy személy, találkozhatsz Vele! Az igazi belső szabadságról tesznek tanúságot fiatalok fiataloknak! Benne dicsőítés, személyes történetek, evangélium- hirdetés, imádság Érted…
>> Szervező: Kunszabó Anna, Fúzió Közösség, Újszó Közösség, Új Jeruzsálem Közösség

• 18.30-22.00: Szentmise a Taize-i Közösséggel és bűnbánati vigília a Mária utcai jezsuita templomban (Budapest VIII., Mária u. 21.)
A Taize-i közösség által kísért formában 18.30-tól 19.00-ig énekes szentségimádás, 19.00 órakor vigíliamise, 19.30 és 22.00 óra között bűnbánati vigília, benne lehetőség gyónásra, lelki beszélgetésre.
>> Szervező: Jezsuiták, Forrai Tamás SJ

Október 23., vasárnap:

• 9.00: Hálaadó szentmise az ’56-os forradalom hőseiért a Józsefvárosi Nagytemplomban (Bp., VIII., Horváth Mihály tér)
Az ünnepi szentmise keretében hallhatjuk a szemtanú és cselekvő részes Baranyai László atya tanúságtételét is.
>> Felelős: Michels Antal plébános

• 20.00: Hálaadó szentmise egyetemistáknak az ’56-os forradalomért a Mária utcai jezsuita templomban
>> Felelős: Jezsuiták

Utógondozás:

• Új Élet Kurzus, nov. 4., péntek du. 17 óra — nov. 6., vasárnap 15 óra. Helyszín: Szent Angéla Gimnázium (Bp. II., Zivatar u. 2-4.)
Ez a hétvégés kurzus mindazoknak szól, akik élő, személyes kapcsolatra vágynak a mindig szerető Atyánkkal, az emberré lett Jézussal, és az erőt adó Szentlélekkel. Ez a kurzus nagyon sokaknak hozott új tüzet az életébe, reméljük, hogy most is így lesz.
>> Felelős: Bartha Angéla SSS, Új Aratás Evangelizációs Iskolaközösség. További információ a jelentkezésről is a www.ujevangelizacio.hu honlapon.

Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás