2016. 09. 14.

Tudósok szerint ez a 8 dolog közös a sikeres emberek szüleiben

Minden szülőnek van egy nagy félelme: vajon tiszteletreméltó, derék és boldog embert fogok nevelni a gyerekemből? Egy kutatás szerint az alábbi 8 jó tanács segíthet ebben. A cikk a Szeretlek Magyarország weboldalán jelent meg.

Ezek a kérdések a legmagabiztosabb anyát és apát is gyötrik, hiszen mindannyian emberek vagyunk, és mindannyian biztosítékot akarunk arra nézve, hogy a helyes úton haladunk-e.

Julian Stanley, a John Hopkins egyetem professzora egy kutatás során kiemelkedő intelligenciájú gyerekek szellemi fejlődését és karrierjét követte nyomon. Méghozzá 45 éven keresztül, hogy kiderítse, mi a legideálisabb környezet a fejlődésük szempontjából.

Camilla Benhow, a Vanderbilt egyetem dékánja, aki egykor Stanley programjának részese volt, a megfigyeléseik alapján előállt néhány instrukcióval szülők számára, amivel segíthetik a gyerekeik szellemi fejlődését.

 

1. Tedd ki a gyerekeid minél több különböző típusú élménynek

fa

***

3. Biztosítsd azt, hogy pozitív kapcsolat legyen közted és a tanáraik között

 Okosabb gyerekek sokszor nagyobb kihívásokra vágynak, és ebben egy tanár sokat tud segíteni – ha hajlandó.

4. Amikor a gyerekeid különösen érdeklődnek egy téma vagy egy hobbi iránt, adj nekik lehetőséget, hogy fejlesszék a képességeiket

5. Dicsérd meg az erőfeszítéseiket, sokkal többször, mint a képességeiket

Ez segít nekik, hogy fejlesszék a gondolkodásmódjukat, ami hangsúlyozza majd a haladást, és hogy ne csak a meglévő képességeikre támaszkodjanak.

***

8. Engedd, hogy a gyerek képességei próbára legyenek téve

Nem csak arról van szó, hogy a szülők kérik a tanárokat, hogy nagyobb kihívások elé állítsák a gyerekeket, de ez felfedhet egy sor olyan esetleges rendellenességet, amivel a gyermek rendelkezhet. Ilyen például a dyslexia vagy hiperaktivitás.

A többi szempontot itt olvashatjátok.

(Forrás: Szeretlek MagyarországIndependent)

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás