2016. 07. 13.

Köszönöm, Bethesda Kórház!

Ahogyan arról a 777 is beszámolt, a Bethesda lesz Magyarország első kórháza, amelyben nem fognak abortuszt végezni. Ezzel kapcsolatban osztja meg gondolatait  – egyenesen Rómából – Bese Gergő atya.

A tegnapi napon, amikor a római városnézésből visszaértünk a szállodába, rögtön a világhálóra kapcsolódtam, hogy megnézzem, mi izgalmas dolog történt a nagyvilágban. Amikor viszont megláttam a Bethesda kórház élet védelmében tett intézkedéséről szóló cikket, nagyon megörültem.

Szentmisémben a Santa Maria Maggiore bazilikában éppen azért imádkoztunk, hogy végre észre vegyük: az élet Isten ajándéka és nem lehet játszani vele. Nem lehet következmények nélkül, szabadon terjeszteni és gyakorlatban is megvalósítani a gyilkosság legalizálását. Mert az nem a jövőbe mutat, hanem a jelenben megrekeszt és megfojt. A liberális családtervezés, a fogantatás mesterséges szabályozása lassú méregként hat a társadalomra. Először elhiteti vele, hogy csak ez a járható út, a többi, akár több ezer éves alapvető normák a 21. század emberének már idejét múltak.

Csakhogy ezzel a szemlélettel önmagunk ácsolta keresztfára szegezzük fel társadalmunkat.

De mindig vannak olyan emberek, közösségek, akik tudnak nemet mondani az aktuális, trendivé vált társadalmi szokásoknak. Dr. Velkey György, a Bethesda kórház főigazgatója nem autokratikus vezetőként, hanem az intézményében dolgozó közösség nevében tette abortuszmentessé intézményét. Példamutató cselekedet! Az igazgató elmondta, hogy nem csupán a betegséget kell kezelni, hanem a páciens környezetével is foglalkozni kell, hogy a gyógyulás minél gyorsabban bekövetkezzen, közben odafigyelnek a beteg szükségleteire, igényeire is. Csak közös erővel tudnak eredményt elérni, ezért csapatban dolgoznak. Ahol az értékrend megegyezik, ahol a méltatlanul alacsony fizetés mellett is hűek maradtak hivatásukhoz: a betegek gyógyításához és az élet védelméhez.

Köszönöm, hogy visszaadják az orvosi hivatás méltóságát, becsületét!

Bese Gergő Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás