2016. 07. 06.

„A zene az kell…”

Gyakran írtunk már nektek zenével kapcsolatban rövidebb-hosszabb dolgokat: keresztény számok, vagy éppenséggel rock banda és magyar rap ajánló, okostelefonon zenehallgatás, dicsőítő zenén felnövő gyerekek… Sokak életében nagyon fontos szerepe van a zenének, legyen az bármilyen műfaj.

“A zene az kell, mert körül ölel, és nem veszünk majd el…” – így szól a Valahol Európában című híres musical egyik refrénje.

Számomra az élet teljesen elképzelhetetlen zene nélkül. És most ne arra gondoljatok, hogy 0-24 dicsőítő zenéket hallgatok, bár tény, az is sokszor előfordul. De rám egyszerűen olyan hatással van a zene! Nagyon sokszor megvigasztal… nagyon sokszor erőt ad… nagyon sokszor ihletet merítek belőle… nagyon sokszor tudok együtt érezni vele a szövege miatt… nagyon sokszor motivál…

hirdetés

Szeretek a parkettára lefeküdni, zenét hallgatni, és nézni a plafont. Figyelni. Futás közben (bár épp teljesen ki vagyok merülve) egy kicsit halkan énekelni, vagy mondjuk csak a refrénig egy kicsit lazítani. Az utcán este fütyülve menni vagy dúdolni. Megörülni a csengőhangomnak.

És sokszor, még akkor is, ha nem keresztény számokat hallgatok, Istenhez vezet el a zene. Mert befordulok magamba a szövegek által, felfedezek magamban egy érzést vagy egy vágyat, és máris ott vagyok, hogy bár már rég más szól a fülemben, én félig imádkozom. Felszabadít, érzelmileg megérint, megnyit, felismerésre késztet, és maradandó nyomokat hagy, a szó pozitív értelmében.
(Így lehetséges az is, hogy egy teljesen világi, fővárosi buliban is jól tudom érezni magam, a –sokszor elég érdekes– közönség mellett is, hiszen minden csak hozzáállás kérdése, és a saját életünkért bárhol, bármikor kell tudnunk hálát adni.)

Szerintem nem kell, hogy csak keresztény zenéket hallgassunk. És az sem baj, ha például egy nem hívő együttes zenéjéről mi a saját hitünkre tudunk asszociálni.
Figyeljétek meg ti is, hogy mi hogy járul hozzá építő jelleggel a hitéletetekhez, a lelkivilágotokhoz. Zene… Főzés… Autóvezetés… Gyerekek… Kreatívkodás… Háziállat… Csupa hétköznapi, egyszerű dolog – kinek miben van ott az Isten…

Kép forrása: froodee.com

Blog Egyéb Téglásy Nóra
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás