2024. 07. 30.

A „csakazértis” hála – győztesnek lenni a nehéz időkben

Jönnek a viharok, a küzdelmek, az akadályok az életünkben. Hiába az Instagram csillogása, a smink egy átsírt éjszaka után vagy egy mosoly, amikor nem is vagyunk vidámak. Mert ez nem számít. Ami igazán számít, az belül van, a szívben.
Te hogy vagy most – őszintén?

Olyan sokszor természetesnek vesszük a jót. Alapnak. Aztán ha valami kényelmetlen vagy általunk rossznak felcímkézett helyzettel találjuk szembe magunkat, azonnal felháborodunk. “Nem ezt érdemlem” – mondjuk ilyenkor. Miért is? Mert nekünk alanyi jogon jár a jó? Mit tettünk azért, hogy megszülessünk? Na és mit azért, hogy létezzünk nap mint nap? Hogy dobogjon a szívünk és levegőt vegyünk?

Úgy van, semmit. Ajándék az egész önmagában is. Jönnek a viharok, a küzdelmek, az akadályok az életemben, ahogy mindenki más életében is. Hiába az Instagram csillogása, a smink egy átsírt éjszaka után vagy egy mosoly, amikor nem is vagyunk vidámak. Mert ez nem számít.

Valójában te pontosan tudod – ha mersz őszintén magadba nézni –, hogy hogy vagy. Hogy a szíved, a lelked, a tested hogy van most. Nehéz? Fáj? Nem érted? Sokszor én sem. Emberek vagyunk, és élünk, ebben pedig benne van minden.

hirdetés

A teljes élet nem a mindig örömteli, könnyű élet, hiába sugallják ezt a reklámok, influenszerek, megmondóemberek körülöttünk.

A teljes életben lesz sok nehézség, gyomorgörcs, félelem, csalódás, kiábrándulás, kimerülés, megkérdőjelezés, kételkedés, sebződés. De lesz sok szépség, nevetés, öröm, ölelés, megértés, gyógyulás, egymás szemébe nézés, tánc, önazonosság, fellélegzés, katarzis, őszinte beszélgetés és vigasztaló imádság is.

Ez így együtt a teljes – ki merem mondani, boldog – élet. Távolról sem tökéletes. Néha nem is különleges, hanem teljesen átlagos.

Mégis – a te életed. Ajándék.

Fogadjunk, hogy most is van legalább 5 okod a hálára!

Nekem is van. Néha ér dühösnek lenni, felháborodni, padlón lenni persze. Csak ne maradj ott duzzogva, magadat sajnálva. Állj fel, mert van erőd felállni! Nem saját, hanem fentről jövő erő.

Tehát akkor is, csak azért is hálát adok. Mert van kinek. Mert van kit szeretnem, és van, aki szeret. Ha az emberek elfordulnának is tőlem, Ő soha nem teszi. Okkal élek, és leszek itt addig, amíg van dolgom. A többit nyugodtan a legjobb Rendezőre bízhatom. A kontroll elengedése és a Benne való bizalom erősödése kéz a kézben jár.

 

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Blog Szilágyi Anna
hirdetés