2024. 06. 17.

Merd kinyitni a szíved!

Engedd be Jézust a csalódás, elhagyatottság, kételkedés, lemondás falai mögé! Nyiss ajtót neki! Ő már most a tiéd, és te az Övé vagy, ha így döntesz.

Amikor teljes szívvel Jézust keresed, Ő ott van. Amikor megtört szívvel sóvárogsz utána, Ő már ott van. Amikor vagy olyan bátor, és kinyitod a szíved – pedig hányszor összetörték! – Ő belép.

Történhet bármi – és történik is, mert az ellenség fél ettől és igyekszik a maga módszereivel megakadályozni – valójában semmi nem tud elválasztani Isten szeretetétől. A fájdalom sem. A szétesettség sem. A magunkba fojtott, megfogalmazni-sem-lehet kétségbeesés sem. Semmi.
Jézus itt van. Jelen van. Benned van. Most is. Nem baj, ha nem érzed. Nem baj, ha az életed történései nem ezt mutatják. Csak nyisd ki Neki a szíved és engedd, hogy szeressen!

Engedd be a csalódás, elhagyatottság, kételkedés, lemondás falai mögé. Nyiss ajtót neki! 

Ő már most a tiéd, és te az Övé vagy, ha így döntesz. Nem fog betörni. Csak halkan kopogtat. Nem fog elítélni és megbüntetni, ha ajtót nyitsz neki. Mert Ő azért jött, hogy kiszabadítsa a foglyokat. Hogy szeressen. A sebeiddel, félelmeiddel, színleléseiddel együtt. Mindezek mögé lát. Tudja, ki vagy valójában. Tudja, hogy mi az, amit a kor, a társadalom, a szüleid, az oktatási rendszer, a téged elhagyók, a téged becsapók, a téged megalázók pakoltak rád, okoztak benned.

De tudod mit? Ő ezt már mind-mind elhordozta a kereszten. A szégyenedet is. A bűneidet is. A traumáidat is. A haragodat is Őiránta és magad iránt.

Ő túllát mindezeken, és a szíved látja. A patyolattiszta, megváltott szívedet – ha elfogadod.

Úgy szeret, annyi együttérzéssel és irgalommal, ahogy csak az tud, aki emberré lett.

Úgy szeret, olyan tisztán és minden sötétséget átragyogóan, ahogy ember nem képes.

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Blog Szilágyi Anna
hirdetés