2024. 04. 16.

777 OFFLINE – Nem a Pázmányon lesz a gyermekvédelemről szóló beszélgetés

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem helyett a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán lesz az április 23-i 777 OFFLINE, amelynek témája az Egyház és a pedofília.

Az eredeti tervekkel ellentétben nem az eddigi 777 OFFLINE események helyszínén, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tartjuk meg az április 23-i beszélgetést – új helyet kellett keresnünk. Újabb ok, amiért történelmi lesz a 777 OFFLINE, ugyanis most először tartunk ilyen jellegű rendezvényt a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán! Az Auditorium Maximum teremben 18 órakor kezdődő rendezvény az Egyház és a pedofília érzékeny témáját járja körül, bemutatva a gyermekvédelmet és a meglévő problémákat is. 

A beszélgetés – amelyről élő közvetítés nem lesz – három vendége Dobszay Benedek ferences szerzetes, korábbi tartományfőnök, Pető Attila Dániel korábbi áldozat, gyermekvédelmi aktivista és dr. Puskás Balázs gyermekvédelmi szakember. A 777 OFFLINE hagyományaihoz hűen most is nagy szerepet kaptok Ti, azaz a 777 követői, hiszen hamarosan megnyitjuk azt a felületet, ahol kérdéseket írhattok, és szavazhattok is a meglévőkre.

Amely témaköröket biztosan érintünk:

hirdetés

– Mit tesz az Egyház a gyermekvédelemért? És mit tehetne még?

– Hogyan kommunikál a témában az Egyház?

– Transzparencia és zéró tolerancia – mit jelent ez a valóságban?

– Hogyan lehet feldolgozni, ha valaki áldozattá válik?

– Hogyan fordulhat elő az Egyházban a gyermekek sérelmére elkövetett visszaélés? Milyen megoldási lehetőségek vannak?

Az esemény, ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely ide kattintva egy perc alatt megtehető.

Arról, hogy szerintünk miért fontos ilyen jellegű eseményt szervezni, itt írtunk:

Miért foglalkozik a 777 az Egyház és a gyermekvédelem témájával?

A Sapientia kiválóan megközelíthető, az Erzsébet pesti hídfőjénél találjátok:

A téma érzékenysége miatt a Facebook nem engedélyezi, hogy az eseményünk sok emberhez eljusson – szerintünk teljesen félreértelmezve a 777 OFFLINE beszélgetésének okát -, ezért hálásan megköszönjük, ha jelzitek részvételi szándékotokat, hiszen csak így tud terjedni az esemény híre. Ezt itt tehetitek meg.

Közlemény
hirdetés