2024. 02. 19.

Ima, ha szeretnél közelebb kerülni Istenhez a nagyböjtben

Ha vágysz arra, hogy az idei nagyböjtöd ne csak egy szokás követése legyen, hanem valódi közeledés Istenhez és a megváltás átélése, akkor imádkozzunk együtt!

Drága Atyám!

Köszönöm, hogy ezt a 40 napos időszakot Neked szentelhetem. Köszönöm, hogy ezalatt még tudatosabban, még éberebben figyelhetek Rád!

Uram, kérlek segíts, hogy a nagyböjtben a lemondásaim ne csupán vallásos hagyományok legyenek, ne csupán megszokásból történjenek. Én a szívemet és a lelkemet valóban szeretném megtisztítani, és a fókuszom a lényegre helyezni. Bocsáss meg, hogy annyiszor inkább a földi dolgokkal foglalkoztam, mintsem a Te igazságoddal és a mennyei kincsekkel! Bocsáss meg, hogy olyan sokszor voltam önző, és a saját érdekem mások elé helyeztem. Te vagy az egyetlen, aki képes lemosni a bűneimet, és Te meg is teszed ezt!

Átadom Neked a kontrollt az életem felett! Nálad vagyok a legjobb kezekben. Te látod minden elakadásom, minden visszatérő problémám és reménytelenségem. Köszönöm, hogy Te elkészítetted a szabadulás útját! Beengedem a szereteted, amely kiűz minden félelmet. Te vagy a fényem az éjszakában. Tudom, hogy Te sosem hagysz el. Veled minden lehetséges! Az is, amit most még nem merek elhinni, csak halvány reményként él bennem.

hirdetés

Te növeled meg, erősítsd meg a hitem, Istenem!

Hadd adjak hálát a családomért, a munkámért, az otthonomért, a barátaimért is ebben a nagyböjtben! Tudom, hogy Te vigyázol a családomra, és gondod van rájuk. Kérlek, vezesd el azokat a megtérésre, akik még nem látnak, nem ismernek Téged!

Drága Szentlélek, elevenítsd meg a bensőm, add, hogy tudjak úgy szeretni, ahogy még sosem! Te vagy a lelkem vezetője, vigasztalója és tanítója.

Jézus, add, hogy átélhessem, mit jelent nekem személyesen a megváltásod, hogy tudjak szívből hálát adni mindazért, amit értem tettél! Felfoghatatlan az az áldozat, amit hoztál. Köszönöm Neked!

A te nevedben imádkoztam. Ámen.

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Ima Szilágyi Anna
hirdetés