2024. 02. 19.

Ima, ha szeretnél közelebb kerülni Istenhez a nagyböjtben

Ha vágysz arra, hogy az idei nagyböjtöd ne csak egy szokás követése legyen, hanem valódi közeledés Istenhez és a megváltás átélése, akkor imádkozzunk együtt!

Drága Atyám!

Köszönöm, hogy ezt a 40 napos időszakot Neked szentelhetem. Köszönöm, hogy ezalatt még tudatosabban, még éberebben figyelhetek Rád!

Uram, kérlek segíts, hogy a nagyböjtben a lemondásaim ne csupán vallásos hagyományok legyenek, ne csupán megszokásból történjenek. Én a szívemet és a lelkemet valóban szeretném megtisztítani, és a fókuszom a lényegre helyezni. Bocsáss meg, hogy annyiszor inkább a földi dolgokkal foglalkoztam, mintsem a Te igazságoddal és a mennyei kincsekkel! Bocsáss meg, hogy olyan sokszor voltam önző, és a saját érdekem mások elé helyeztem. Te vagy az egyetlen, aki képes lemosni a bűneimet, és Te meg is teszed ezt!

Átadom Neked a kontrollt az életem felett! Nálad vagyok a legjobb kezekben. Te látod minden elakadásom, minden visszatérő problémám és reménytelenségem. Köszönöm, hogy Te elkészítetted a szabadulás útját! Beengedem a szereteted, amely kiűz minden félelmet. Te vagy a fényem az éjszakában. Tudom, hogy Te sosem hagysz el. Veled minden lehetséges! Az is, amit most még nem merek elhinni, csak halvány reményként él bennem.

Te növeled meg, erősítsd meg a hitem, Istenem!

Hadd adjak hálát a családomért, a munkámért, az otthonomért, a barátaimért is ebben a nagyböjtben! Tudom, hogy Te vigyázol a családomra, és gondod van rájuk. Kérlek, vezesd el azokat a megtérésre, akik még nem látnak, nem ismernek Téged!

Drága Szentlélek, elevenítsd meg a bensőm, add, hogy tudjak úgy szeretni, ahogy még sosem! Te vagy a lelkem vezetője, vigasztalója és tanítója.

Jézus, add, hogy átélhessem, mit jelent nekem személyesen a megváltásod, hogy tudjak szívből hálát adni mindazért, amit értem tettél! Felfoghatatlan az az áldozat, amit hoztál. Köszönöm Neked!

A te nevedben imádkoztam. Ámen.

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Ima Szilágyi Anna
hirdetés